Igra hranjenja

So dnevi, ko ti je tako lepo, da si želiš, da nikdar več nebi zaspal. In so dnevi, ko komaj čakaš, da otroci zaspijo.

No, to drugo se včasih dogaja tudi meni. Sploh takrat, ko za njiju načrtujem kaj tako kulskega, kot je tole danes.

Zadnje čase sem si prerazporedila delo, saj me je telo že precej glasno opominjalo, da veliko, veliko premalo počivam. Pa sem mu prisluhnila in se umirila. V sebi sem začutila kako sem v vsej naglici pozabila na ustvarjanje, ki je moj najhitrejši vir energije in me napolni z idejami, optimizmom, dobro voljo, strastjo in me dodatno poveže v našo družino. Medtem, ko sem mirno čakala, da otroka zaspita in sanjata najlepše sanje, se mi je utrnila ideja. Zadnje čase se kar precej pritožujem, da nimata igrač, ki bi ju zanimale, saj sta vse že prerasla. Nekoliko sta se trenutno naveličala tudi igranja z lego kockami, lesenimi kockami, risanja in ostalega. Večkrat mi zmanjka časa in ne pripravim nič novega, ona dva pa sta tako zvedava in željna novih izzivov. Včasih se mi zdi, da sem ju kar preveč “razvadila” :). Ampak če je pa tako dobro gledat kako majhne bučke raziskujejo svet po svoje in kako pridejo do super rezultatov brez našega “sufliranja”.

Zato sem sedla za svojo mizo, računalnik potisnila ob stran in začela z delom. Risala vzorce, strigla, poizkušala. Potem prilagajala še materiale in količino. Nastala je čudovita igra, ki ju poveže, napolni s sodelovanjem, ju sprosti, kljub temu, da miselno – vsaj za štiriletnika ni preveč naporna.

Vse igre in darila, ki jih pripravljam, še posebej pa za moja dva sončka so izdelani z neznansko strastjo, ljubeznijo in iskrenostjo. Medtem, ko sem rezala, oblikovala, predvsem pa, ko sem zbadala šivanko na eni strani in vezala na drugi, sem razmišljala kako čudoviti so otroci. V glavi so se mi vrteli trenutki, ko se imamo lepo, kaj me pri njiju navdušuje, navdihuje, kaj me hrani in kako hvaležna sem, da mi je dano biti mama. Medtem, ko sem izdelovala male kosti, korenčke, ribice in muhe sem že razmišljala in videla, kako veselo se bodo igrale male rokice.

Naslednji večer starejši ni mogel prav hitro zaspati. Zato mi je izdelovanje igre prišlo prav, saj sem mu omenila, da pripravljam nekaj zanj in njegovo sestrico <3 . Kadarkoli mu to povem (samo kadar je RES tako) zaspi v sekundi 🙂 . Najbrž ve, da prej, kot bo zaspal, prej bo gotovo 🙂 . Neopisljivi so trenutki zjutraj, ko te zvedavo vleče za pidžamo in sprašuje, če je omenjeno že gotovo. In kako polne pričakovanja ostanejo očke, ko poveš, da še ni nared in koliko nočk za to še potrebuješ <3 .

Kaj sem jima izdelala? V inspiracijo mi je bila reklama za telefonsko igro za najmlajše, kjer si veterinar in na koncu, ko muco oskrbiš, jo še nahraniš. Zraven imaš štiri različne posodice z bomboni, ribicami in še dvema stvarema. Ugotoviti moraš kaj je.

Sama pa sem igro spravila v 3d obliko, kjer sodelujeta vid in tip in seveda – tudi možgančki. Pripravila sem 4 različne živali z odprtimi usti (muca, zajček, kuža in žaba) ter 4 različne vrste hrane (kosti, korenčke, ribe in muhe). Za ribe sem naredila ribiške palice, za muhe pa “muhotepce”. Ko jih ulovita/nabereta, jih morata postreči pravi živali.

Da pa je igra še malo bolj zanimiva, sem pripravila karte, ki jih vlečeta in tako vidita katero hrano morata nabrati. Ko jo nabereta, morata nahraniti prave živali. Sin, ki mu je seštevanje zelo blizu tako vleče 2 karti in sešteje koliko česa mora “nabrati”.

Kako igra krepi sodelovanje med 1,5letnico in 4 letnikom?

Tako, da sin npr. nabere izbrano hrano, hčerka pa jo mora dostaviti pravi živali. Živali razporedimo po celem stanovanju in nato teče od sina do živali, ali pa se tja in nazaj pelje s poganjalcem.

* Bi imel/a igro za svoje otroke?
Žal te moram razočarati, da jih ne prodajam
🙁

… KER IMAM ZATE NEKAJ BOLJŠEGA!

Če te zanima, ali pa bi imela samo šablone za izdelavo, imam nekaj pravega zate!

VSE, KAR VIDIŠ ZGORAJ IN ŠE VEČ!

SAMO PRVIH 5 PRIJAVLJENIH MAMIC SE NAS BO ZBRALO v Ljubljani, 27. februarja 2020 ob 17h.

Na hudo dobri čajanki, boste dobile:
Ves material, ki je že narezan in pripravljen za dokončanje,
uro in pol dobrega čveka z ostalimi mamicami,
okusen zeliščni čaj z medom ali brez,
topel, prijeten in domač prostor,
veliko dobrih idej, razumevanja, sočutja in sprejetosti.

Aja… Cena? 19,99 eur.

Ker vem, da nam manjka odklopa od družinskega življenja, da potrebujemo čas za čvek in ker vem, kako rade imamo svoje otroke, se že veselim katerih bo prvih 5, ki bodo prišle na zabavno in povezovalno ustvarjanje in klepetanje. Prijavi se na apolonija@maminadlan.com 😉 . Se veselim, da se bova spoznali! <3

Uporabo si lahko pogledaš na:

Delna uporaba igrače

Na Facebooku mi že slediš?

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top