Homemade grizala

Vsak dan, ko se sprehodim mimo ogledala v kopalnici, kjer lahko pogledam svoj prehitro rastoči trebušček se mi ustavi čas. Vedno si vzamem še par sekund, da postojim, se pogladim po trebuščku, vdihnem in začutim nosečnost z vsako celico svojega telesa!

Dejstvo je namreč, da gre druga nosečnost res hitreje naokrog, sploh ob majhnih prvorojencih. Tega sva si neizmerno želela, vsak dan znova sem hvaležna za dobro počutje, s katerim še vedno lahko normalno skrbim za prvorojenca. Sploh glede na to, da so moževi delovniki skoraj celodnevni.

Ob večerih, ko bi me naj zdelala utrujenost pa postanem polna energije. Pravzaprav se mi dogaja, da sem non-stop v precepu in se odločam med ustvarjanjem in spanjem. Ne morem se izogniti dejstvu, da me ustvarjanje navdihuje, polni z energijo in ena ustvarjalna ideja me pripelje do dveh novih in tako naprej. Ampaaaaak…

Glede na to, da je bil najin prvorojenec pravi ponočnjak in se ga je vsako noč dodobra napil (beri podojil 😉 ), vedno nekje čisto zadaj v svojih možganih kolebam tudi med spancem. Kljub temu, da vem, da se za naprej in za nazaj težko, oziroma ne moreš naspati, se vseeno izgubljam v mislih, ki se začnejo s “kaj če”. Takšnih misli res ne maram, zato se tu in tam odločim za spanec, večinoma pa za svoje srce, torej ustvarjalne, nočne urice.

Glede na to, da bo moje ustvarjanje takoj po porodu okrnjeno, ali za določen čas celo potisnjeno ob stran, si želim zdaj dati “duška”. Glede na to, da mala kepica v trebuhu pridno raste, pa je res že skrajni čas, da začnemo tudi s pripravo na prihod naše male ljubezni.

Za prvo objavo nosečniškega ustvarjanja sem se odločila, da vam predstavim kako sem pripravila grizala. Iskreno povedano sem jih izdelala več, v obeh barvah prav zato, ker sem želela nekaj le-teh tudi podariti… Kljub temu, da sem o kakovosti svojega izdelka 100% prepričana, da sem jih testirala na več različnih načinov, uporabila vozle, ki se ne odvežejo, stvar še zaključila z vžigalnikom… sem se odločila, da ne bom podarila nobenega. Zakaj?

Glede na to, da gre za izdelek, ki je narejen za otroke se mi zdi, da s tem, da izdelka nebi dala na testiranje, ki bi mi izdalo certifikat uporabnosti za imenovan izdelek, preveč na kocko postavim življenje otrok in same sebe. Vem, da si nikdar nebi odpustila, če bi po spletu vseh slučajev prišlo do ene samcate, pa čeprav mini nezgode.

Pri nabavi materiala sem bila pozorna na to, da sem kupila kroglice, ki so namenjene prav za izdelovanje grizal in podobnih zadev, prav tako tudi leseni dodatki. Vsi imajo tudi opravljeno testiranje in izdan certifikat.

20180209_115831

Če pobrskate po spletu boste našli navodila za izdelavo omenjenega vozla. Glede na to, da mi je kar nekaj kroglic še ostalo, pa bom sebi naredila tudi ogrlico za ta namen, da bo otrok v nosilki lahko nekaj “žvečil”, če bo želel. Tisto pa mogoooče kakšno podarim. Samo… Še prej pa moram vedeti koliko nosečk je z nami 🙂 . Javite se v komentar na Facebook strani Mamina dlan.

Še enkrat opozarjam, da bodite pri ustvarjanju tovrstnih zadev rajši 5x previdnejši, kot le 1x neprevidni, ali prehitri!!!

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top