Blok

Hej, kam pa ti greš?

Če ste tudi vi v selitvenem obdobju, vam mogoče pride prav zgodbica, ki sem jo v ta namen spisala za najina otroka. Zato jo delim z vami <3. Pisala sem jo kot pripoved skozi otroške oči:

Mami in ati pravita, da se bomo preselili. Menda to pomeni, da ne bomo več spali tukaj, da se ne bomo več igrali tukaj in tudi jedli ne bomo več tu. Ko bom rekel da grem domov, se bom ustavil pred drugim blokom, pred drugim vhodom in pred drugimi vhodnimi vrati. Za njimi me bo čakalo drugo stanovanje, drugi prostori, drug vonj in drug občutek.

Na policah bodo moje igračke, v omarah moje hlače in majice. V ogledalu bom videl sebe in, ko bom pogledal naokrog bom videl še tebe in tebe in tebe. Sestrico, atija in mojo mamico.

Orodje

Ves čas sta zamišljena, nekaj merita, računata in se pogovarjata o nekih čusnih stvareh. Včasih se počutim, kot da me sploh ne opazita! Mamica mi vsak večer, preden mi pritisne poljubček za lahko noč pove da ve, da so zdaj težki dnevi, a da bo potem tudi v novem stanovanju fino.

Čeprav imam mamico zares rad, ji tole prav težko verjamem. Nisem čisto prepričan… Pa tudi misel na najino “kraljestvo” s sestrico me ne pomiri preveč. Kot pravi mami, bova imela eno res kul kraljevsko posteljo, ampak… To ne bo tu! V stanovanju, ki ga poznam!

Menda je pred nami še kar nekaj težkih dni. Menda bodo ati, mami in deda vse dni izmenično delali po stanovanju, da se bomo lahko čimprej preselili v naše – kot pravi mami – kraljestvo.

Darilo

Ampak pssssst! Mami mi nekaj še ni povedala! Ko dobimo ključe od stanovanja, bova lahko s sestrico šofirala kulski kovček s kolesi, v katerem bova pomagala prenesti vse stvari iz starega v novo stanovanje. Tudi jaz bom lahko šofer!

Pa ne samo to! Menda nas bo kmalu malica čakala v novem stanovanju! In, ko bomo resno začeli z deli, bova s sestrico lahko pomagala pri pripravi malic! En dan bomo dedu in atiju spekli čisto pravi burek! To mami res obvlada! No, če nama bo na mizo pripravila še kakšno čokoladico ali dve, se bova novega stanovanja mogoče hitreje navadila!

Aja, še to!
Dokler sobica ne bo popolnoma končana, vanjo menda nimava vstopa. Ga dobiva pa takoj, ko ati privijači še zadnji vijak!

Zdaj me pa prav zares že zanima, kako bo izgledalo vse skupaj!
Grem spat!
Menda čas tako najhitreje mine!

Zakaj je knjigica takšna kot je, zakaj določena izbira barv in ilustracij pa na TEJ povezavi!

Še več zabavnih vsebin lahko spremljaš tudi na mojem Facebook profiluInstagram profilu in po novem tudi na Youtube kanalu. Veselim se tvoje družbe <3

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top