Čarobno orodje za izdelavo pomladnega Gonoma

Gonom za pomladno dekoracijo

Medtem, ko smo bili nekoliko več doma, smo imeli nekoliko več časa za opazovanje našega stanovanja – tako ali drugače. 🙂

Sama namreč vedno, ko si vzamem nekaj prostih dni najprej opazim vse, kar je razmetano, ko vse pospravim, počistim in sedem na kavč ugotovim, da bi lahko imeli drugačno postavitev, lepše omare, spet malo prebeljeno itd.

Sem izredno, izredno minimalističen človek, kar pa ne pomeni, da mi dekoracija ni pri srcu – nasprotno. Dekoracija mi je izredno všeč in se mi zdi zelo dobrodošla, le umeščena mora biti na pravo mesto, v pravo okolje in v pravem stilu.

Pri ustvarjanju “pravega” in “nepravega” stila ali izdelka – ni. Vsak, ki je izdelan iz srca in nam je všeč, je pravi in najlepši. Da dosežete to, ne potrebujete postati vrhunski umetnik 🙂 .

Tipična stvar, ki se me drži že vse življenje je tudi ta, da načeloma ne grem v “korak z modo”, ker mi v najbolj aktualnem obdobju tiste stvari niso najbolj všeč. Čez nekaj časa razvijem neko simpatijo in ugotovim, da so mi stvari postale blizu. Tako sem se že lansko leto čisto zagrela za zimske Gonomčke, pa so časovno gledano ostali le v planu. Dokler ta plan pred časom ni dobil priložnosti na mojem urniku in sem se lotila izdelave pomladnega škratka.

Pomladni Gonom

Tale moj način je za izdelavo prav zares preprost. Lahko bi rekla, da bolj preprostega načina še niste našli 🙂 .

Za osnovo sem vzela stožec iz stiropora. Položila sem ga na izbrano barvo tanjšega filca in ga “zapeljala” okrog, tako, da sem dobila “srajčko” za stožec. Podobno sem naredila tudi za kapico le, da sem delala kar po šabloni za srajčko in jo zmanjšala ter prilagodila. Stožec sem “oblekla” in ga spodaj fiksirala kar z bucikami – uporabite lahko tudi silikonsko lepilo – lepljeno s pištolo za hladno lepljenje.

Preden sem namestila klobuček, sem kar iz ostankov naredila 2 “cevki”, ki sem ju ob straneh zašila in napolnila z ostankom polnila iz stare plišaste igračke, ki je bila povsem raztrgana. Fiksirala sem ju precej visoko zato, da sem dosegla videz, ki sem si ga želela.

Potem sem nalepila še brado – uporabila sem kar volno za filcanje, saj umetnega krzna nisem dobila nikjer. – Super se obnese tudi to! Nad brado sem nalepila še nosek (glej sliko), šele potem dodala kapico. Prej sem ji našila še manjši vzorec. Noge sem naredila enako, kot roke in jih fiksirala na spodnji del stožca s silikonskim lepilom. Za v roke pa sem zašila še simpatičen mini srček, ker pri roki nisem imela navadne žičke, pa sem si pomagala kar s kleščami in navadno sponko za papir – raztegnila in zravnala sem jo ter jo uporabila kot vrvico za balonček.

Priznam, da sem se vanj zaljubila še preden je bil končan. Mišljen je bil za v spalnico, a je hitro našel prostor v kuhinji, potem pa se mu po parih dneh nisem mogla več upreti in mi dela družbo v pisarni. Kmalu bom izdelala še enega – Če si želiš ogledati celotni posnetek v video vsebini, se naroči na moj novi Youtube kanal in boš z vsem na tekočem 😉 .

Če rad/a ustvarjaš, tudi skupaj s svojimi otroki in si želiš še več idej za kreativno preživljanje prostega časa, se nam pridruži tudi v zaprti, brezplačni Facebook skupini USTVARJAM IN KLEPETAM – Mamina dlan.

Sicer pa me lahko bereš tudi na  Facebook strani in na Instagramu.

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top