Naked tortica
Recepti

Enostavna naked tortica

Dokler se nisem priženila v družino, kjer že prve dni po novem letu praznujejo rojstne dni, mi je celo uspelo, da vsaj od 1.1. kakšen teden nisem jedla sladkega. Odkar sem postala snaha je to praktično nemogoče 🙂 .

Ker je mož na praznični dan 2.1. delal, tast pa je v kratkem praznoval svoj rojstni dan, smo se z otrokoma odločili, da mu (že skoraj tradicionalno) spečemo tortico.

Ker zelo rada sodelujeta, v kuhinji pa še posebej, sem se odločila, da jima delo skoraj popolnoma prepustim. Tako sem jima stehtala vse sestavine in jih pripravila v skodelice. Starejšemu sem povedala kakšen vrstni red je najboljše ubrati, a ju hkrati pustila odprtih rok, saj je recept popolnoma nezahteven. (Vedno ga pripravljam po receptu – Recept za torto, ki nikoli ne pade dol in ga najdete na številnih spletnih straneh).

Preprosta tortica z zvezdicami

Še preden smo se lotili izdelave torte, pa smo ugotovili, da doma nimamo ne smetane, ne nutelle, ne česa podobnega. Tako sem se odločila, da uporabim kar vrečkico kokosovega pudinga, ki sem ga zadnjič kupila “za poizkusit”.

Ker nas je zapustil naš dragi mešalnik, sta jajca in ostalo stepala na roke. Celo pri stepanju snega mi ni bilo potrebno pomagati, saj sta ga stepla v nulo!

Masa je kmalu romala v pečico in hitro smo opazili, kako se biskvit že dviga. Čas med peko najrajši namenimo pospravljanju kuhinje ter prepevanju otroških pesmi in plesanjem pred pečico, saj v nasprotnem primeru zagotovo pozabimo na stanje v kuhinji in zavohamo situacijo šele, ko je že (skoraj) prepozno!

Ko se je biskvit ohladil, sem ga narezala na 3 dele (kako zelo neenakomerno sem zarezala niti ne bom razlagala 😀 ), obložila pekač in spodnji del vrnila nazaj. Rahlo sem ga navlažila z mlekom, čez prelila polovico kuhanega pudinga (po navodilih z vrečke), dodala drugi del biskvita, ga navlažila, prelila s preostalim delom pudinga in nanj položila še zadnjo plast.

Kos božanske čokoladno-kokosove tortice

Priznam, da me je ves čas grizla misel, da bo tortica padla narazen, ko ji bom snela obod. Ker sem jo pred odhodom vseeno želela fotografirati, sem reskirala situacijo in tortica je naslednji dan prestala celo vožnjo do slavljenca!

Bila je nepredstavljivo okusna in zagotovo jo bomo še spekli!

Na Facebooku mi že slediš? Kaj pa na Instagramu? Tam lahko slediš najnovejšim dogodkom!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja