Eksperiment z dežjem

Glede na to, da se nam zimski meseci expresno približujejo, si potihem želim, da nam tokrat ob pravem trenutku prinesejo tudi tiste čarobne snežinke, ki božič naredijo še bolj topel, še bolj pravljičen in še bolj domač. Vse sanje so dovoljene, a dokler zunaj sije sonce in lepo segreje dni, da se lahko z našimi malimi škratki podimo zunaj v naravi, nas lahko preseneti le dež. Pred časom sva s sinom na oblačen in deževen dan pripravila experiment, kako bi bilo videti dež z “roba zemlje”.

Pobrskala sva v kopalnici za atijevo brivsko peno, ki sva jo uspešno našla! Iz kuhinjske omare sva vzela še jedilne barve in kozarček, v katerega sem nalila nekaj vode.

Brivsko peno sva, po tem, ko sva bila oba prava Božička z brado, le uspela stisniti tudi v kozarec. Z vodo sva imitirala ozračje, s peno pa oblake. Na oblake sva nakapala modro jedilno barvo in počakala, da je počasi pronicala skozi peno. Kako lepo so se pokazale sledi, ko je barva le stekla skozi, pa prikazuje slika!

Downloads13

Ker mu je zelo zanimivo govoriti o megli, o oblakih, mu je bil tudi tale experiment zelo ljub! Ga boste tudi vi poizkusili s svojimi malčki?

P.s.: pene ne pretresite preveč, da ne dobite pregoste pene, saj se zna narediti, da bo v njej premalo zračnih mehurčkov, skozi katere barva nebi lepo pronicala. Če se vam to vseeno lahko zgodi pa si lahko pomagate s kakšno palčko, s katero naredite rahle luknjice in tako pomagate dežju na svobodo 🙂 .

 

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top