Sledi svojim sanjam

Duša Štefanec – “Ker nisem imela več kaj izgubiti, sem poizkusila”

Piše: Duša Štefanec, dietetičarka in diagnostičarka po TKM (tradicionalna kitajska medicina), svojpotencial.si

Že od nekdaj me je zanimala zdrava prehrana. Raziskovala in preizkusila sem različne načine prehranjevanja. Zdravstvene težave in splet okoliščin pa sta me pripeljala do TKM (tradicionalne kitajske medicine). Ker nisem imela več kaj izgubiti sem poskusila. Spremenila sem način življenja in prehranjevanja. Rezultati so bili postopni. Najprej se je izboljšalo počutje, imela sem več energije in lahkotnosti. S časom so izzvenele tudi zdravstvene težave. Ko sem dojela kako je prehranjevanje po TKM preprosto in učinkovito ter kak vpliv ima na naše telo in počutje sem vedela, da želim to znanje tudi deliti.

S spremembo prehranjevanja, so začeli nastajati recepti. Veliko ljudi me je spodbudilo, da jih začnem zapisovati. Zato je nastal blog svojpotencial.si z recepti, zdravimi nasveti … Postopoma sem pridobila certifikat za dietetiko in diagnostiko po TKM (tradicionalni kitajski medicini). Tako sem začela svoje znanje in izkušnje s področja zdrave prehrane deliti v obliki svetovanj, knjižic, delavnic, spletnih programov …

Načeloma že od nekdaj počnem to kar me veseli. Prav s področjem zdrave prehrane pa se ukvarjam 2 leti.
Bližnji me ves čas podpirajo. Tudi sami so bolj ali manj spremenili svoj način prehranjevanja. Ravno njihovi rezultati so mi bili dodatna potrditev, da sem na pravi poti in motivacija za vnaprej.

Seveda pride kdaj tudi trenutek, ko ne gre vse po načrtu, ko pomislim, da bi vse skupaj pustila. Takrat mi pomaga, da ves čas vem, da je to to, da se to kaže tudi v dejstvih, rezultatih, da v prehranjevanje po TKM (po že več kot 7 letih) še nikoli nisem dvomila.

Kako poteka vaš dan?
Zelo raznoliko. Vedno si zjutraj napišem seznam nalog, ki jih želim čez dan opraviti (včasih mi to uspe bolj, drugič malo manj). Potem pa čisto različno. Dopoldne pogosto pripravljam vsebine za blog, socialna omrežja, programe, imam kak sestanek; popoldne pa imam svetovanja, delavnice, iščem nove ideje …

Slediš ji lahko tukaj:
https://svojpotencial.si/
https://www.facebook.com/svojpotencial.si/
https://www.instagram.com/svojpotencialsi/

Projekt so podprli:

Teja Bandel Castro s.p., 
psihologinja in psihoterapevtka. Dela z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami in njihovimi družinami, ima izkušnje z delom z odraslimi osebami z duševnimi motnjami in drugimi zdravstvenimi težavami. Izvaja partnersko in družinsko terapijo ter sodeluje kot administratorka v Facebook skupini Sočutno partnerstvo.  
teja@addictiva.si 

Spletna trgovina Z OTROKI DOMA;
Jasmina Robnik Poličnik: mama, žena, raziskovalka vzgoje, sočutni varuh otrok, podjetnica, teologinja, kreator lepšega sveta… in lastnica podjetja Z otroki doma. Z otroki doma ponuja spletno trgovino in svetovanje na področju vzgoje in osebne rasti. Sledijo otrokovemu razvoju in iščejo ter izdelujejo kvalitetne in varne pripomočke za otroke in materiale montessori. Njihovo poslanstvo je spoštovanje do otrok in njihov zdrav psiho-fizični razvoj. 
https://www.zotrokidoma-shop.si/ 

Socuten.si;
Mama dveh šoloobveznih otrok, predavateljica, vodja starševskih skupin ter mentorica za osebno rast ter sočutno in avtentično vzgojo, Janja Urbančič s pomočjo spletnih seminarjev pomaga staršem, da se čedalje bolj zavedajo sebe, svojih preteklih zgodb, ki vplivajo na njihovo starševstvo, partnerstvo ter njihove odnose na splošno in jih na tak način začenjajo razreševati. Vodi Sočutno akademijo, v kateri več kot 700 staršev s pomočjo 25. strokovnjakov osebnostno raste in se medsebojno podpira. Je avtorica večih izdelkov za povezovanje in komunikacijo (plakat za učenje čustvene inteligence otrok ter partnerske in družinske igre s kartami). 
www.socuten.si

Inštitut Vita Bona;
Inštitut Vita Bona izvaja individualne, partnerske in družinske terapije po relacijskem modelu. Prizadeva si za zakonsko ureditev psihoterapije, ki bi morala biti dostopna vsem. S projektom Sočutno varstvo otrok uspešno izobražuje starše in strokovne delavce na področju rahločutne pedagogike, ki temelji na znanstvenih odkritjih razvoja možgan ter teorije navezanosti. Vodi fb skupino Sočutno partnerstvo, kjer strokovni moderatorji in psihoterapevti odgovarjajo na anonimno zastavljena vprašanja. 
https://www.druzinska-terapija.com/ 

Dr. Špelca Morojna;
je najprej ljubiteljica narave, potovanj in mama treh najstnikov. Nato je mednarodno priznana strokovnjakinja na področju razumevanja čustev, predavateljica in pisateljica, med drugim uspešnice POMAGAJTE NAJSTNIKOM (in drugim ljudem okoli sebe) IZRAZITI JEZO. Je avtorica metode “F.E.E.L. – 4 koraki za čutenje, zdravljenje in manifestacijo”, ustanoviteljica in vodja izobraževalnih programov F.E.E.L. ACADEMY in F.E.E.L. LEADERSHIP, njena vizija in poslanstvo pa je, da bi vsi ljudje na svetu živeli v zdravem in iskrenem odnosu do sebe in do drugih. 
https://www.poslovnaboginja.com/

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja