Velikonočna darila

Domača velikonočna darila

Velika noč se bliža in s tem tudi pričakovanje po presenečenjih, ki jih z možem vsako leto pripraviva v imenu velikonočnega zajčka. Kot sem pisala že pred dnevi, sva se z možem odločila, da letošnje leto velikonočnega zajčka pri nas ne bo. Izkoristek koronavirusa se nama zdi dober, saj sva se povezala in skupaj ustvarila nekaj za najina otroka.

Medtem, ko sva razmišljala kaj bi bilo tisto, kar bi otrokoma narisalo nasmeh na obraz, sva se odločila, da hčeri pripraviva bolj miselno, sinu pa “športno” igro. Itak si igrače izmenjujeta zato me ne skrbi, da ne bosta že po eni uri oba skupaj nažigala sinovo igro 🙂 .

Mož je zaradi svoje službe sodeloval bolj na način inšpekcijske službe – pregled izdelka, kakovost, varnost in potrdilo, da zadeva lahko pride v otroške roke 😀 . Na meni pa je bila izvedba.

Hčerki sem pripravila sladoledne “lučke”, ki se jim snamejo barvne palčke. Lahko vzamete čiste palčke od sladolednih lučk, ki jih je prekmalu zmanjkalo in jih prebarvate z akrilnimi barvami. Zgornji del sem sešila s filca.

Sladoledne lučke za učenje barv
Sladoledne lučke, izdelane iz barvnih lesenih palčk filca.

Sinu pa sem prav tako iz filca pripravila žabo ter na ping-pong žogice s silikonsko pištolo nalepila grobi del ježka. Vse skupaj zašila in woala! Komaj čakam, da v nedeljo “nahranimo” žabo! 🙂

Žaba za igro
Nekateri mečejo na koš, mi hranimo žabo

Obema sem izdelala še “sluzkota” – sploh ne vem kako se pravilno imenuje. Tista gosta reč, ki se vleče kot jara kača in jo lahko vedno znova gneteš 🙂 . Kako sem ga naredila v posebni objavi v kratkem 🙂 .

Poleg sta dobila še kinder jajček in mini čokoladnega zajčka. Izdelala sem jima še škatle v priljubljenih barvah in nestrpno že čakam nedeljsko jutro!

Pa ti? Se pridružiš našemu projektu in boš osrečil/a otroke na način, da uporabiš vse svoje spretnosti, ideje, predvsem pa se ob izdelovanju zahvališ za zdravje, da imaš roke s katerimi lahko ustvariš toliko nekih lepih zadev?!

Pridruži se nam tudi na Facebooku in Instagramu.
Če rad/a ustvarjaš ali pa si brez kreativnih idej pa jih delimo v moji brezplačni zaprti Facebook skupini USTVARJAM IN KLEPETAM – Mamina dlan.

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top