Recepti

Domač, čokoladni bounty

Kaj se bo na vaši praznični mizi znašlo ob tokratnem prazniku Velike noči?

Sama sem velik ljubitelj orehove potice, a se je letošnje leto ne bom lotila. Trenutno svojo energijo usmerjam v druge ustvarjalne projekte in si bom vzela večere zase, čas čez dan pa namenila družini, kar ne pomeni, da bo naš praznik popolnoma brez “duše”.

V prvi vrsti moji domači vsako leto napečejo zajeten pekač orehove potice in jo razdelijo nekaj tudi med nas. Mami, tudi tokrat računam nate, če bereš  .

Sicer pa sem razmišljala kaj bomo letošnje leto podarili za skromna darilca. Ker smo številčna družina se bomo držali tega, da bodo zares malenkosti, a tiste iz srca. Zato se bomo pri nas doma v soboto lotili izdelave Bounty kupčkov, ki jih imam sama zelooo rada, pa še povsem preprosti so za pripravo. Mi jih delamo tako:

V bidon odmerim 200 MILILITROV (do označbe) kokosove moke in jo prelijem s slabim litrom vode. Pustim cca pol ure, vodo odlijem in kokosovo vodo še enkrat prelijem z enako količino. Zblendam in odcedim. Dobim kokosovo mleko.

V posodo pripravim 2 skodelici kokosove moke, 2 jedilni žlici medu in jih zalijem s cca pol decilitra mleka. Premešam. Potem dodajam mleko glede na “mokroto”. Dobiti moramo enakomerno maso, od katere ne teče in ne razpada zaradi suhosti.

Potem stopim (temno) čokolado – tisto, ki jo imam takrat pri roki in jo vlivam v silikonske modelčke za male muffine. Ko se “obloži” tudi po stenah jo dam v hladilnik za cca 5-10 minut. Ko se čokolada dobro strdi, vzamem modelčke iz hladilnika in jih napolnim s kokosovo mešanico. Dobro potisnem, da se polnilo “sprime” in prelijem s čokolado. Dam v hladilnik in tam pustim dobre pol ure. Potem jih poberem ven in shranim.

In prav te Bounty “kupčke” bomo podarili letošnje leto. Ker ne pridejo čisto mini bo dobil vsak enega, poleg pirhov in pomaranč, seveda. Zapakirala jih bom v male celofan vrečke in jim dodala barvne pentlje. Če bom imela čas bom izdelala tudi košarice. V kolikor mi uspe, slikico seveda delim z vami vsaj na moji Facebook strani Mamina dlan. Zato se pridružite z všečkom, če se še niste  .

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja