Sledi svojim sanjam

Dejan Krajnc – “Za dosego svojega cilja sem pripravljen podirati zidove”

Na vprašanja odgovarja: Dejan Krajnc,
pevec skupine Poskočni muzikanti

Kdaj ste začutili, da si želite delati to, kar delate danes?
Uh, dobro vprašanje, nikoli nisem razmišljal o tem. Od nekdaj sem želel postati glasbenik (v prvi vrsti klasičen glasbenik), ker je kar nekaj sorodnikov (bližnjih in daljnih) tako ali drugače povezanih z glasbo. Imam to hibo, ki mi velikokrat tudi škodi, ampak večkrat pomaga, da sem za dosego svojega cilja pripravljen podirati zidove. Slaba kritika me dela še močnejšega in volja po dokazovanju da zmorem, da sem lahko najboljši raste v meni iz dneva v dan. Tako, da glasbenik bom do takrat, ko bom hrepenel po vsakem nastopu (ki jih v enem letu opravim tudi do 150), ko bom s težkim srcem odšel od doma in na silo zabaval ljudi. Takrat bom v trenutku zamenjal “poklic”. Zame ni pravo vprašanje, kdaj sem začutil, važno je da čutim  .

Kako so se na to odločitev odzvali bližnji?
Hvaležen sem, da so me starši vedno podpirali pri vseh mojih vragolijah, ki jih ni bilo malo. Kljub temu pa je imel oče pomisleke, ko sem postal član skupine Poskočni muzikanti. Pravzaprav ga je bilo strah, da ne bom naredil šole, da bom zabredel v alkohol in droge, da bom postal eden tistih, ki na koncu pristanejo na dnu. Vesel sem, da ga nisem pustil na cedilu, da je skoraj vse šlo po planu, da postanem profesionalni glasbenik (glasbeni magisterij iz klarineta, bo pa še kakšno leto počakal)  .

Kako ste se na to pot sploh podali? 
Tukaj ni neke blazne filozofije. Nižja glasbena šola, srednja glasbena šola, akademija za glasbo, to je kar se tiče strokovne izobrazbe. Res pa je, da te more to 100% zanimat in vsak posameznik odkriva svet glasbe po svoje, da najdeš tisto, kar se v knjigah in na predavanjih ne da naučiti. Največkrat pa je žal tako, da se moreš najprej opeči, da je na koncu rezultat dober.

Koliko časa že živite svoje izpolnjene sanje?
Sem večni sanjač. Nikoli ne bom prišel do konca svojih sanj, še preden do konca opravim prvo stvar, že začenjam naslednji, še bolj obsežen projekt. Čeprav imam velikokrat zelo polno glavo, ker se mi tok misli nikoli ne ustavi (tudi ko spim razmišljam), pa je zadovoljstvo ob novi pesmi z videospotom (v mojem primeru) nekaj kar ti ne ponudi nobena druga “služba” na svetu.

P.S.: Zakaj vedno pišem služba v narekovajih? Ker moje delo sploh ne smatram kot zaposlitev, ampak nekaj prijetnega s koristnim!

Kaj vam je najtežje? Ali kdaj pomislite, da bi vse skupaj pustili? Kaj vam takrat najbolj pomaga?
Meni kot glasbeniku je najtežje početi vse tisto, kar v tem modernem svetu, žal tudi glasba, potegne za sabo. Minili so tisti časi, ko je glasbenik samo stal na odru in igral ter pel. Danes morem biti menedžer, avtor, aranžer, scenarist, snemalec, plesalec, igralec, fotograf, stilist, režiser, PRovec, influencer, in še bi lahko našteval. Smo v 21. stoletju, glasba že zdavnaj ni več sama po sebi zadostna in ker je konkurenca vsak dan močnejša (hvalabogu, to je zelo zdravo) je potrebno poprijeti za vsako delo. Sam ne “lulam proti vetru”, zato veliko, veliko in še enkrat veliko časa porabim za vse tisto kar niso spevne note in žlahtna besedila. NIKOLI NE POMISLIM, DA BI VSE SKUPAJ PUSTIL, če se bo to zgodilo, ponavljam, bom takoj zamenjal “službo”!

Kako poteka vaš dan?
Lažje bi ugotovil pravilno loto kombinacijo, kot pa odgovoril na to vprašanje. Če je čas gladko prespim cel dan, žal pa se to zgodi zelo redko, večkrat je na meniju cel vikend nastopov, brez spanja    !!!

Vaše sporočilo najstnikom, staršem oziroma ljudem, ki si želijo izpolniti svoje sanje, a nimajo poguma?
Po domače? Nimate kaj drastičnega zafrkniti, poskusite kar si želite, kar vam je všeč in mogoče ste prav vi novi Mozart  .
Jaz se pri tem vedno držim svojega mota:

Če nimaš rad sebe, ne moreš ljubiti drugih – nikoli ne pozabite sami nase!

Dejan Krajnc, Poskočni muzikanti

Te dni so predstavili svoj nov videospot z naslovom Zagorijo solze! Prijetno poletno žuranje vam želim!

Na Facebooku mi že slediš? Priklikaj na Mamino dlan 

Poleg g. Dejana Krajnca so projekt podprli še:

Teja Bandel Castro s.p., 
psihologinja in psihoterapevtka. Dela z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami in njihovimi družinami, ima izkušnje z delom z odraslimi osebami z duševnimi motnjami in drugimi zdravstvenimi težavami. Izvaja partnersko in družinsko terapijo ter sodeluje kot administratorka v Facebook skupini Sočutno partnerstvo.  
teja@addictiva.si

Spletna trgovina Z OTROKI DOMA;
Jasmina Robnik Poličnik: mama, žena, raziskovalka vzgoje, sočutni varuh otrok, podjetnica, teologinja, kreator lepšega sveta… in lastnica podjetja Z otroki doma. Z otroki doma ponuja spletno trgovino in svetovanje na področju vzgoje in osebne rasti. Sledijo otrokovemu razvoju in iščejo ter izdelujejo kvalitetne in varne pripomočke za otroke in materiale montessori. Njihovo poslanstvo je spoštovanje do otrok in njihov zdrav psiho-fizični razvoj. 
https://www.zotrokidoma-shop.si/

Socuten.si;
Mama dveh šoloobveznih otrok, predavateljica, vodja starševskih skupin ter mentorica za osebno rast ter sočutno in avtentično vzgojo, Janja Urbančič s pomočjo spletnih seminarjev pomaga staršem, da se čedalje bolj zavedajo sebe, svojih preteklih zgodb, ki vplivajo na njihovo starševstvo, partnerstvo ter njihove odnose na splošno in jih na tak način začenjajo razreševati. Vodi Sočutno akademijo, v kateri več kot 700 staršev s pomočjo 25. strokovnjakov osebnostno raste in se medsebojno podpira. Je avtorica večih izdelkov za povezovanje in komunikacijo (plakat za učenje čustvene inteligence otrok ter partnerske in družinske igre s kartami). 
www.socuten.si

Inštitut Vita Bona;
Inštitut Vita Bona izvaja individualne, partnerske in družinske terapije po relacijskem modelu. Prizadeva si za zakonsko ureditev psihoterapije, ki bi morala biti dostopna vsem. S projektom Sočutno varstvo otrok uspešno izobražuje starše in strokovne delavce na področju rahločutne pedagogike, ki temelji na znanstvenih odkritjih razvoja možgan ter teorije navezanosti. Vodi fb skupino Sočutno partnerstvo, kjer strokovni moderatorji in psihoterapevti odgovarjajo na anonimno zastavljena vprašanja. 
https://www.druzinska-terapija.com/

Dr. Špelca Morojna;
je najprej ljubiteljica narave, potovanj in mama treh najstnikov. Nato je mednarodno priznana strokovnjakinja na področju razumevanja čustev, predavateljica in pisateljica, med drugim uspešnice POMAGAJTE NAJSTNIKOM (in drugim ljudem okoli sebe) IZRAZITI JEZO. Je avtorica metode “F.E.E.L. – 4 koraki za čutenje, zdravljenje in manifestacijo”, ustanoviteljica in vodja izobraževalnih programov F.E.E.L. ACADEMY in F.E.E.L. LEADERSHIP, njena vizija in poslanstvo pa je, da bi vsi ljudje na svetu živeli v zdravem in iskrenem odnosu do sebe in do drugih. 
https://www.poslovnaboginja.com/

Na Facebooku mi že slediš? Priklikaj na Mamino dlan 

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja