Darilo za 3letnika

Ok, priznam…

Ko sem še delala v trgovini mi nikoli ni bilo jasno kako starši ne vedo, kaj bi svojemu otroku kupili za rojstni dan. Midva sva za 1. in 2. rojstni dan takoj vedela kaj mu kupit in niti nisva potrebovala o nakupu razglabljati na dolgo in široko… Tokrat pa…

Sva se ukvarjala z različnimi željami. Kolebala sva med njegovimi in najinimi. Zavedava se, da je rojstni dan nekaj posebnega in zelo lepo je, če se ti na ta dan izpolni vsaj kakšna želja. Zato sva se odločila za dvojno darilo. Po njegovih željah sva mu kupila gasilski tovornjak s sireno in lučkami, hkrati pa sva si večere popestrila ob izdelovanju “busy boarda”, za katerega sva prepričana, da bo pripomogel k razvoju njegovih možganov in določenih spretnosti.

Obeh daril je bil zelo vesel! Poleg tega, pa naju je z možem izdelovanje omenjene table še dodatno povezalo, saj takšno ustvarjanje ob večerih enostavno obožujeva in izkoristiva za posebne vrste zmenek, medtem, ko otroka mirno spita.

“Naloge” na tabli sem kupila kar na Aliexpressu  že nekoliko prej. Povezave pripenjam spodaj:

  • https://s.click.aliexpress.com/e/bnNaEpvA
  • https://s.click.aliexpress.com/e/bekYOAjm
  • https://s.click.aliexpress.com/e/vLkgwus
  • https://s.click.aliexpress.com/e/cauyShi0
  • https://s.click.aliexpress.com/e/hzuQtIC
  • https://s.click.aliexpress.com/e/buXkn0wy
  • https://s.click.aliexpress.com/e/TrbypWC
  • https://s.click.aliexpress.com/e/bnM9lLC8
  • https://s.click.aliexpress.com/e/bfq7CLiu

Kljub vsemu pa se mi zdi zelo pomembno izpostaviti še enega izmed daril, ki jih lahko “kupite” in ustvarjate otroku vsak dan sproti. Gre za spletno skupnost v skriti Facebook skupini SOCUTEN.SI, ki ga je ustanovila čudovita Janja Urbančič, bolj poznana tudi kot ustanoviteljica skupine Sočutno in avtentično starševstvo in osebna rast.

Omenjeno spletno članstvo v skriti skupini naši družini prinaša še dodatne “sladkorčke”, ki nam pomagajo k osebni rasti in s tem tudi boljšem in lepšem partnerstvu. Prijetno je, ko razumeš iz kje izhajajo naše reakcije, kako jih lahko blažimo in kako lahko našo “vzkipljivo naravo”, ki to ni, tudi prebolimo in predelamo sebi in otrokom v prid.

Če si naši otroci zaslužijo le najboljše, naj ne bodo to “samo” igrače. Če jim želimo podariti tisto, kar je zanje najboljše, jim lahko podarimo sami sebe, dober zgled in vso ljubezen tega sveta. Mi smo svoj notranji mir našli s pomočjo omenjene skupine in ga ne zamenjamo za nič na svetu <3.

In še to:
Pridružitev tej skupini je ustvarjanje, ki ga ne tipate, ga pa lahko občutite. Gre za tipičen trud, ki ga pri ustvarjalnih podvigih velikokrat “izmaličenega” vržeš v smeti. A le tisti najbolj vztrajni vztrajajo, iščejo nasvete in pomoč in tistim zagotovo uspe!

Skupino najdeš tu –> http://socuten.si/spletna-skupnost/

png.png

Če radi ustvarjate iz lesa, pa se lahko lotite tudi izdelave te enostavne in simpatične kuhinje: https://maminadlan.com/2018/10/28/kuhinja-2/

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top