Dan očetov

Ko sem med nosečnostjo razmišljala, zakaj obstaja samo materinski dan sem odkrila, da se po svetu praznuje tudi dan očetov. Kljub temu, da imam slabe izkušnje iz lastnega otroštva, pa sem noro ponosna, da sem sinu izbrala tako super očeta. En od drugega se učimo pomembnih vrlin in res se mi zdi prav, da se zahvalimo tudi očetom. Sem namreč mnenja, da če že opredeljujemo ne obstajajo samo dobre mame in ne samo slabi očetje, kar je v naši družbi, skoraj lahko rečem, da splošno znano.

Definitivno sem želela, da tudi v najini družini enakovredno praznujemo materinski dan in dan očetov. Ko sem po spletu oprezala za “pravimi datumi”, sem ugotovila, da je precej različnih dni, na katere ta dan praznujejo po svetu. Zato sem se potem odločila za tezo, po kateri se dan očetov slavi tretjo nedeljo v juniju. Hmm… Si danes že pogledal na koledar? Ja, točno danes pri nas praznujemo dan očetov!

Ker se v srcu počutim tako srečno, kot za svoj praznik, sva s sinom vsak dan pripravila en del darila za njegovega očka (mojega moža, seveda 🙂 ). En dan sva nabrala kamenčke, drug dan sva odšla v trgovino, kjer sva mu kupila žepno “orodje”, tretji dan sva kupila slane medvedke. Četrti dan sva se odpravila v trgovino po poceni majico (vdihnila sva ji poseben pečat z lastnimi rokami), peti dan pa sva v škatlo dodala še svinčnik in listek. Aja, pa šampon za laske. Beri naprej, da vidiš zakaj 🙂

20170615_133055

Ker sem bila prepričana, da bo lepše, če mu spišem na list, kot, da mu razlagava zakaj sva izbrala dotične stvari, sem se zvečer, ko je po naporni službi v postelji zraven naju zaspal tudi moj mož, svoje pete odnesla nazaj v dnevno sobo in dokončala presenečenje:

20170617_070809

V njegovih očeh sem videla, da sem ujela bistvo praznikov. Mogoče je končno za nekaj minut začutil kako pomemben je sinu… In meni <3

In, ker vem, da je firbec zelo težko prenašati, ti lahko izdam kako sva atiju pripravila BOMBASTIČNO MAJČKO! 

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top