Čudežna preproga

Prenovljen igralni kotiček je že nekaj dni v uporabi in krasi ga tudi moja čudežna preproga, na katero sem posebej ponosna. Ker je v oči stopila tudi vam, vam bom zaupala kako je nastala.

O tem, da je sestavljena iz src, ker sem nepoboljšljiv romantik in povsem raznežena mamica verjetno niti ni potrebno izgubljati besed. Ker pa nisem želela, da je na tleh eno veliko srce, sem se odločila za nekaj nenavadnega.

Če imate doma že malenkost starejše otroke, kot jaz, vsaj 2 leti, potem vam pri ustvarjanju že lahko pomagajo. Jaz sem tokrat večinoma ustvarjala sama, z moževo pomočjo, kjer je bilo potrebno uporabiti bolj fino motoriko, saj težave z roko še vedno ostajajo.

Potrebujete:

  • cca 1 kilometer volne (rajši še kakšen klobčič več, odvisno je kako veliko preprogo želite delati in kako goste cofke boste naredili)
  • škarje
  • silikonsko pištolo in veliiiiko silikonskih palčk (10-15)
  • trpežna luknjičasta podloga stramin (vsaj pol metra)
  • peki papir
  • škarje
  • spretne roke vaših najmlajših

Jaz sem si izdelovanje velike količine cofkov poenostavila tako, da sem na 2 stola, v razmahu cca 1metra “navila” volneno nit. Naredila sem nekje 35 “krogov”. Nato sem jo na eni strani snela dol in pričela z vezanjem. Bolj gosto, kot jih boste navezali, manjši bodo cofki. Sama nisem želela imeti velikih, zato sem vezala bolj skupaj, kot prikazuje slika.

Ko sva z možem pripravila nešteto cofkov (na oko jih ocenjujem na 700), mi je naslednji dan sin pomagal pri lepljenju. Ker nisem vešča s šivanjem, kar trenutno niti nebi mogla izvesti, sem se odločila za lepljenje na luknjičasto osnovo iz katere sem že prej izrezala srčke. Podnjo sem položila peki papir, drugače bi se mi srčki prilepili na delovno površino – beri kuhinjsko mizo :).

Sin mi jih je pridno podajal, jaz pa sem jih lepila tesno enega zraven drugega. Ko so bili vsi nalepljeni, pa sem jih samo še sfrizirala – t.j. postrigla daljše trakce, da so vsi videti enake dolžine.

Edino na kar morate paziti je to, da jih lepite tako, da je “zavezani del” vzporedno s površino. Torej, da ne nalepite cofka s tiste strani, kjer ste ga vezali, pač pa z nasprotne. In pa res jih dobro zalepite. V tem primeru ne skoparite s količino silikonskega lepila!

Zakaj sem ponosna na to “preprogo”? Ker otroci in odrasli med igranjem brez problema pograbijo svoj srček in ga namestijo pod zadnjico.

Razmišljam, da bi enako naredila tudi za v dnevni kotiček, kot preproga za goste, v obliki sestavljanke. Večkrat imamo namreč obiske, ki ne želijo obuti copat in so rajši bosi. Tako bi si lahko vsak gost enostavno vzel svoj del sestavljanke pod noge in si prihranil kakšen morebiten prehlad zaradi mrzlih nog.

Pa za vrtce bi bila to HUDA ideja! Cofke bi lahko ustvarjali skupaj z otroci, kasneje pa bi si jih razdelili za čas, ob branju pravljice! <3

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top