Črni Peter

Čas dopustov je pred vrati, za tiste najbolj zgodnje pa se je celo že začel. Vrtci in šole počasi začenjajo z zaključki, otroci se veselijo prostih dni in časa, ki ga bodo med letnim dopustom lahko delili s svojimi starši. To je edini razlog, zakaj mi je poletje všeč.

Ne maram vročine, ne maram toče, nisem ljubiteljica žgočega sonca.

Sem pa ljubiteljica morja in plaže, časa preživetega z družino in priložnosti, ko se lahko otrokoma (in možu) v polnosti posvetim.

Tako v meni prebivajo lepi spomini na čas dopusta, ko sem s svojo družino lahko preživela veliko več časa, kot mi je bilo dano tekom ostalih dni v letu. Spomnim se kako sva z mamico igrali badminton ali raznorazne družabne igre. Spomnim se večera v šotoru, ko sem na vso silo želela igrati >>remi<< z ostalimi člani družine, pa sem bila še premajhna in nisem poznala pravil, niti šteti še nisem znala do 60 ali 100.

To je bil zame zelo frustrirajoč občutek in spomnim se ga kot bi bilo včeraj. Počasi prihaja tudi tisto obdobje, ko bomo lahko začeli izbirati razne družabne igre, preko katerih se bomo povezovali na drugačen, poseben način. Tokrat preko zmag in izgub.

Zadnjič sem v trgovini zasledila, da še vedno prodajajo igro Črni Peter, kot so jo prodajali pred skoraj 30 leti, ko sem bila sama otrok. Ker s sinom sicer zelo rada igrava igro spomina, hkrati pa se mi je zdela omenjena igra s kartami še velik izziv za triletnika (slike so zelo detajlirane in “polne”), sem se odločila, da pripravim karte z morsko tematiko in istimi pravili kar sama.

Nekaj časa za računalnikom, malo igranja in nastale so ljubke poletne karte ob katerih smo se danes smejali vse dokler sem bila jaz tista, ki ji je v rokah ostal “črni Peter” – morski pes! Ko je sin doživel svoj prvi poraz pa je bilo nekoliko drugače  .

Poskrbela sem, da so nad slikami tudi napisi z velikimi črkami, saj naš fant že precej zvedavo opreza za črkami in abecedo. Zaenkrat se nam igra super obnese, najrajši pa jo igrava na balkonu, ko hčerka spi dnevni spanec  .

Ker pa so dopusti pred vrati, pa sem se odločila, da vas malo “pocrkljam”. Pripravila sem vam PDF datoteko, da si boste karte lahko natisnili kar sami in se tako zabavali po poti do morja, ali kar tako ob daljših poletnih dneh, ko bodo morda tudi otroci lahko nekoliko dlje pokonci  . Če si želiš naše poletne igre “Morski pes”, potem pošlji zasebno sporočilo na Facebook profilu in ti jo pošljem takoj, ko me otroka spustita do računalnika .

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top