Cheap riba

Ravno zadnjič sva se s kolegico, ki ima le nekaj mesecev starejšega sina pogovarjali o tem, kako je kar sam od sebe začel sortirati barve. Najin 20 mesečni sin pa ob nobeni igri v tem smislu ni videl prave poante in jo spremenil v igro, ki mu je bila pisana na kožo.

Še dobro, da nimava potrebe po tem, da bi “prehiteval”, oziroma “vse” vedel… Sploh ne takrat, kot to narekujejo smernice. Eno je razvoj, drugo pa čas, ki ga vsak otrok potrebuje. Všeč mi je, da mu pustiva raziskovat, ustvarjat in se ne sekirava, če kakšno veščino osvoji prej, kakšno kasneje. In tako me je nekaj časa nazaj presenetil…

V Tediju sva mu kupila štampiljke, različnih barv in oblik. Kar naenkrat je zavladala tišina, ki, mimogrede, pri nas (še) ni pomenila nič slabega. Po prstih mu stopim za hrbet on pa sedi za svojo mizico, štemplja štampiljke in išče prave pokrovčke. Prav vsakemu je našel pravo mesto!

Ker zdaj res uživa ob iskanju barv, sem se odločila, da narediva eno ribo, s katero bo lahko uril novo spretnost, ob enem pa nama bo čas v pričakovanju morja hitreje minil.

V Spar-ovi trgovini so nam odstopili podlogo s palet, s katere sem izrezala ribo, vanjo pa male krogce. Na ribo sem zlila kar nekaj prstne barve, da je mali lahko barval z rokami in nogami. Imela sva pravo žurko! Ko se je posušila, sem ji sama pobarvala še ustnice in iz kartonov izrezala obroče v treh različnih barvah. Ob priliki pa jim dodam še svoje košarice, da bo lahko sam kontroliral, koliko žogic je razvrstil prav.

Vesela sem, da nam je uspel še en dokaz, kako z zelooo malo denarja, do mega zabavne igre! Spretni prstki so top!

Mi že slediš na Facebooku? Poišči Mamino dlan

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top