Mesni burek
Recepti

Burek

Že nekaj časa nazaj sem obupala nad pripravo vlečenega testa, ker mi enostavno ne gre. Oziroma bi ga bile miške zelo vesele glede na število lukenj v njem. Zato sem bila prepričana, da mi kakšnega božanskega štrudla ali bureka ne bo uspelo narediti. Saj veste, domače je le domače.

Mesni burek
Mesni burek

Ravno ta vikend pa je mož omenil, da bi zelo rad jedel burek. Ker je v tem času akcije #ostanidoma on še vedno v službi, sem čutila veliko željo po tem, da mu spečem en božanski burek in tako uresničim njegovo željo. K sreči sem doma imela vlečeno testo iz Lidla, ki ga najraje uporabljam. Doslej sem ga nekajkrat že pekla, ampak nekega pravega razmerja pa nisem odkrila. Danes je bil za prste polizat in jutri ga delam še enkrat 🙂 .

Kako sem ga pripravila?

Vzela sem 9 listov vlečenega testa
600g mešanega mletega mesa
300g čebule
10g soli
poper
olje

Na malo olja sem najprej 3 minute pražila mleto meso. Potem sem dodala zares na drobno narezano čebulo, sol in poper ter pražila še 5-6 minut. Odstavila z ognja in pripravila pekač.

Okrogel pekač (jaz sem vzela kar tistega za torto 😀 ), sem namastila z 2 žlicama olja in noter položila 2 lista vlečenega testa tako, da so robovi gledali ven. Dodala sem cca 3-4 žlice mletega mesa (ja, zgleda veliko premalo, ampak drugače burek razpada, ko je pečen) in ga popršila s prej narejeno mešanico (pol dcl olja in cca 3-4ml vode, ali gazirane vode). Popršila sem za cca 3 žlice-kar precej. Dodala list vlečenega testa in ponovila. Vsakič tretjič sem dala mleto meso namesto po površini, samo ob robu in zavihnila navznoter samo tisto plast. Nadaljevala sem dokler mi nista ostala le še 2 lista vlečenega testa in malo mešanice voda-olje. Po vrhu lepo obložila še s preostalima listoma in prelila s preostalo mešanico. Preden sem ga dala v pečico, sem ga z leseno palčko še fino prepikala.

Pekla sem na 210 stopinj C, 45 minut.

Božansko! Poslušaj to “hrustanje”!

Rezanje mesnega bureka

Spremljaj nas tudi na Facebooku in Instagramu za še več zabavnih vsebin, ali pa se na desni strani prijavi na Mamine e-novičke in si prenesi brezplačno avdio zgodbo Dominik potapljač, za svojega otroka.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja