Barve in oblike

V moj spletni nabiralnik je prišlo sporočilo, ki med drugim pravi takole…

“… veš kaj? Prav lepo bi bilo, če bi objavila tudi kakšno idejo za ustvarjanje s starejšimi sončki. Rada te berem, ampak zaenkrat so predlogi za mojega 3 letnega junaka predolgočasni!…”

Rečeno – storjeno.
Sicer sem že objavila nekaj idej tudi za starejše, jih bom pa v prihodnje poizkušala spisati še več.

Kakšen mesec dni nazaj nas je obiskal simpatični fantek, kateremu igranje z enoletnikom ves čas pač ni bilo po godu, kar je popolnoma razumljivo. Ker sem želela pokazati, kako lahko uživa tudi brez TV in igric, sem hitro posegla po ustvarjalnem predalu, ki ga imam za takšne primere. Podala sem mu barvne lesene palčke (lahko tudi sami pobarvate tiste od sladolednih lučk), samolepljive ježke in razložila kaj lahko dela.

Vzela sva en par ježkov (“ostra” in “mehka” polovica). Enega sva nalepila na en konec palčke, drugega na drug konec.

In woala! Med lepljenjem sva “trenirala” barve, kasneje pa se je zamotil s sestavljanjem likov. Ko je nekaj dni kasneje prišel k nam še 5 letnik sem mu ponudila isto igrico. Odločil se je, da bo ježke nalepil na različna mesta in sestavil je prave črke. Z njimi pa napisal imena vseh nas! Wow!

Majhni denarni vložek, velika telovadba za otroške možgane in še nekaj prostih minut, ki se razvlečejo tudi v pol ure ali uro.

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top