Peteeeeeek!
Če velja stara anekdota, da imajo tisti brez otrok ob petkih polne baterije, starši pa prazne, potem je čas, da razkrijem kaj jaz najrajši jem za zajtrk :).

Sem velik sladkosned in že od malega sem navajena, da jem zajtrk. Res ga ne maram spuščati, čeprav je ob 2 majhnih otrocih včasih pravi izziv in tekma s časom, ko želim vsem naenkrat postreči na mizo. Namreč tudi otroka sta navajena, da zajtrkujeta v roku ene ure od bujenja. To nebi bil noben problem, če nebi bili mi zaspanci vajeni, da se potem še vsaj pol ure muckamo po postelji, se preoblačimo in potem smo že vsi lačni za umret.

Tako navadno hitim, da postrežem vsaj njima, saj sta drugače precej jokava, zmedena in če jima hitro ne serviram nečesa užitnega se hitro vprašam, če bom sploh preživela dan. 🙂 Ker večkrat vsaj eden od njiju ne zajtrkuje istega kot jaz, večkrat sedem k zajtrku potem, ko se ona dva že najesta.

Je pa ena stvar, ki jo imata rada tudi otroka. Kadar se nam “lušta” jo zelo hitro pripravim zvečer in lahko bi rekla, da tole zmore tudi tisti starš, katerega otrok se ponoči veliko zbuja (imam izkušnje z nespečim otrokom 😀 ).

V 1 litru kokosovo-mandljevega napitka stopim 100g bele čokolade. V cca 2dcl kozarčke pripravim 3 velike žlice chia semen, jih prelijem s stopljeno čokolado v napitku in dobro premešam. Ponavadi naredim par “krogov” po vseh kozarcih z mešanjem, da se do jutra res vse dobro napijejo.

To je to. Kozarce postavim v hladilnik, zjutraj pa planemo in se sladkamo 🙂 . (semena se morajo namakati vsaj 8ur, zato jih pustim čez noč).

Kadar imam na zalogi karkoli od jagodičevja, jih rada uporabim “za povrh”, ko je “puding” že narejen. Ker imava s sinom blažje težave pri prebavi živalskih mlečnih izdelkov, nama je tole super sladica, ki nama ne povzroča preglavic na stranišču 🙂 .

Kolikor mi je pred časom povedala Duša, ki je svojo uspešno zgodbo delila tukaj, nam chia semena dajo veliko energije. Dvomim pa, da čokolada pri tem pomaga. 😀

Aaaaaaampak, sem na pravi poti. Novo leto in čas obljub, da bom začela drugače je vse bližje. Mogoče pa bom do tačas že tako dozorela, da popolnoma spremenim naše jedilnike in z vami delim vse bolj zdrave jedi in sladice. ❤

Na Facebooku mi že slediš?

Sestavine za enostaven chia puding