Vse najboljše za me, vse najboljše za me… Vse najboljše draga “jaz”, vse najboljše za me 🙂 .

Vsako leto s težjim srcem čakam svoj rojstni dan. Dokler na sprednjem mestu še ne stoji številka 3 sem kar pomirjena. 🙂

Ne vem zakaj, ampak številke niso moje najboljše prijateljice. V puberteti sem imela strah, da bi na tehtnici prvo številko 4 zamenjala številka 5. Ko sem tu izgubila “boj”, sem se zdaj “vrgla” na leta 🙂 . Ker vem, da me bo tudi tu slej kot prej ujel “poraz” in si bom mogla priznati, da je moja biološka starost bistveno starejša od mojega srca, sem se odločila, da se bom tudi letošnje leto “basala” s tortico 🙂 . Ni pomagalo, pa vendar 🙂 .

Ker starejši sin že od nekdaj bolj slabo je, zadnje čase pa je šel še “level up” sem opustila idejo o kakšni pretirano zdravi torti ker vem, da je nebi jedel. Zato sem v roke vzela jajca in šla na delo 🙂 .

Želela sem “naked” torto, ampak piškotnega dna nihče od nas ne obožuje najbolj. Zato sem se odločila za izdelavo standardnega testa, kjer na eno jajce uporabiš 5dkg sladkorja in 5 dkg moke. Naredila sem nizek biskvit s treh jajc. Dodala pol decilitra vode in olja ter polovico vrečke pecilnega praška. Pekla sem po občutku.

Ko je bil biskvit pečen in ohlajen sem pričela z molitvijo 🙂 . Namreč. V zadnjem mesecu in pol je svoje slovo vzel praktično nov sesalnik, palični mikser, smoothie maker in toaster. No, za toaster je kriv mož, ker je zvečer ob pripravi toplih sendvičev zame, priprl še kabel in posledično poskrbel, da je ob glasnem poku, ki k sreči ni zbudil otrok, elektriko “vrglo ven”. Ker nisva imela nove varovalke sva tisti večer preživela ob svečkah in zažganima usodnima toplima sendvičema. 🙂

Skratka. Na mojo veliko srečo je mikser še bil delujoč, ki se glede na svojo starost že lepo upira tudi on. Upam, da zdrži do konca leta, ko nas čaka nekaj večjih praznovanj. 🙂 .

Med pečenjem biskvita sem v 250ml smetane stopila 100gr bele čokolade. Ko sem ohladila, sem dodala še 250ml mascarponeja in zmešala. Prelila čez biskvit (katerega sem ga že prej prelila z mlekom) in postavila v hladilnik. Z drugo kremo sem si dala nekoliko več dela.

Stisnila sem 500gr odtaljenih malin ter njihovo kašo precedila k 250gr mascarponeja. Dodala sem sladkor v prahu – po okusu. Za vsak slučaj sem dodala še vrečko želatine fix ter prelila čez kremo iz bele čokolade, ki se je med tem časom v hladilniku že kar lepo ohladila. Naslednji dan sem torto okrasila z malinami, ki sem jih prihranila prejšnji dan ter naribano belo čokolado.

Torta iz bele čokolade in malin

In spoznanje dneva? Ne glede na ves trud… sin torte ni jedel. Ker je vsebovala sadje predvsem, ker so bile to kisle maline, je zbojkotiral tudi vse ostalo. Slabo ali dobro? Oboje. Več je ostalo zame! 🙂

Na Facebooku mi že slediš? Kaj pa na Instagramu?