Piše avtorica zgodbe: Nina Patricija Ovniček

V času študija sem začela razvijati idejo, saj sem vedela, da bo kmalu prišel čas, ko se bom morala sama znajti, najti zaposlitev itd. S tem sem začela, ker sem hotela sebi nekaj dokazati in nekomu nekaj lepega podariti, saj 3D BABY PRINT model posodablja nek spomin, srečen trenutek, ljubezen, vrednote, ki meni veliko pomenijo in vem, da tudi stranke to občutijo.

Imam srečo, da me je družina pri tem podpirala. Niso se vtikali v moje odločitve, ter mi vedno dali svobodo, da se odločim po svoji vesti in me s svojim mišljenjem niso omejevali ali me prepričevali v nasprotno, četudi se s kakšno stvarjo niso strinjali. Ker sem že nekaj časa o tem govorila in razmišljala, to ni bilo tako veliko presenečenje, saj ni šlo za neko hitro odločitev. Če sem imela sama kakšen dvom ali pomislek, me je sestrična s svojimi pozitivnimi besedami in pristopom vedno »bodrila« in motivirala, za kar sem ji hvaležna. Tudi vsa mnenja, kritike širše družine sem sprejela, saj vsako mnenje šteje in ga je potrebno poslušati ter presoditi ali je zate dobro ali ne, čeprav kakšen odziv ni tak, kot si pričakoval.

Z raziskovanjem 3d modelov sem začela v času študija na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani. Pri nekem predmetu na fakulteti sem se odločila, da bo to tema moje seminarske naloge. Tako sem imela čas raziskati stvar. V veliko pomoč sta mi pri tem bili mentorici in sošolka, ki je z mano raziskovala in delala na tej temi. Tako sva s skupnimi močmi prišli do tega, kaj je potrebno za izdelavo 3d modela ploda, ki je v realni velikosti, tak kot je v času pregleda z UZ.  Bile sva tudi v stiku z nosečnicami in videli, da jim je stvar zanimiva. Po vseh pripravah, dogovarjanju in testiranju sem potem v letu 2018 začela z delovanjem blagovne znamke 3D BABY PRINT. Za to sem se odločila, ker nisem hotela zapraviti vsega tega, kar sem v to vložila, ves trud in čas za to in ker se mi zdi nekaj lepega in vrednega. V to sem šla z radovednostjo in zanimanjem, koliko lahko sama sploh dosežem in ker sem po naravi taka, da rada pomagam, sem želela omogočiti tudi drugim, da bi imeli nekaj od tega. Te dni je dobro leto od kar blagovna znamka 3D BABY PRINT posluje.

Začeti ni bilo lahko, še danes ni, ampak če pogledam nazaj, sem ponosna in mi je všeč, da tudi drugi začutijo pri 3D BABY PRINT to, kar vidim sama, nekaj edinstvenega in lepega. Rajši iščem nove rešitve, odgovore, kot pa, da takoj pomislim, da bi se vdala in vse skupaj pustila.

Vem, na koga se lahko zanesem, vprašam za nasvet, če gre kaj narobe. In to, da nekdo vidi ozadje vsega tega in mu lahko zaupam težave, se z nekom pogovorim, je veliko lažje. Nekako čutiš olajšanje, ker veš, da lahko prosiš za nasvet in ga dobiš neglede na vse, to mi veliko pomeni. Pomaga tudi, da se odklopim za kakšen dan ali dva od tega ali grem ven v naravo, sprehod, da si zbistrim misli, tudi to pomaga.

Nina Patricija Ovniček s.p.
3D BABY PRINT je tridimenzionalen model ploda, ki ga lahko občutite, ko je še vedno na varnem v vašem trebuščku. S pomočjo ultrazvočne naprave, ki v prvi vrsti omogoča natančno ocenjevanje ploda in razvoja nosečnosti, sedaj lahko s 3D BABY PRINT svojega nerojenega otročička ne samo vidite, kar vemo, da je to zelo lepa in čustvena izkušnja, ampak kar je še bolj čudovito, z dotikom tudi občutite njegove male ustnice in nosek. Vsak 3D BABY je unikaten in zelo lep ter osebni spomin na nosečnost!

BABY PRINT NA FACEBOOKU
BABY PRINT NA SPLETU

Projekt so podprli:

Sponzorji projekta Navdihnimo najstnike

Teja Bandel Castro s.p., 
psihologinja in psihoterapevtka. Dela z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami in njihovimi družinami, ima izkušnje z delom z odraslimi osebami z duševnimi motnjami in drugimi zdravstvenimi težavami. Izvaja partnersko in družinsko terapijo ter sodeluje kot administratorka v Facebook skupini Sočutno partnerstvo.  
teja@addictiva.si 

Spletna trgovina Z OTROKI DOMA;
Jasmina Robnik Poličnik: mama, žena, raziskovalka vzgoje, sočutni varuh otrok, podjetnica, teologinja, kreator lepšega sveta… in lastnica podjetja Z otroki doma. Z otroki doma ponuja spletno trgovino in svetovanje na področju vzgoje in osebne rasti. Sledijo otrokovemu razvoju in iščejo ter izdelujejo kvalitetne in varne pripomočke za otroke in materiale montessori. Njihovo poslanstvo je spoštovanje do otrok in njihov zdrav psiho-fizični razvoj. 
https://www.zotrokidoma-shop.si/ 

Socuten.si;
Mama dveh šoloobveznih otrok, predavateljica, vodja starševskih skupin ter mentorica za osebno rast ter sočutno in avtentično vzgojo, Janja Urbančič s pomočjo spletnih seminarjev pomaga staršem, da se čedalje bolj zavedajo sebe, svojih preteklih zgodb, ki vplivajo na njihovo starševstvo, partnerstvo ter njihove odnose na splošno in jih na tak način začenjajo razreševati. Vodi Sočutno akademijo, v kateri več kot 700 staršev s pomočjo 25. strokovnjakov osebnostno raste in se medsebojno podpira. Je avtorica večih izdelkov za povezovanje in komunikacijo (plakat za učenje čustvene inteligence otrok ter partnerske in družinske igre s kartami). 
www.socuten.si

Inštitut Vita Bona;
Inštitut Vita Bona izvaja individualne, partnerske in družinske terapije po relacijskem modelu. Prizadeva si za zakonsko ureditev psihoterapije, ki bi morala biti dostopna vsem. S projektom Sočutno varstvo otrok uspešno izobražuje starše in strokovne delavce na področju rahločutne pedagogike, ki temelji na znanstvenih odkritjih razvoja možgan ter teorije navezanosti. Vodi fb skupino Sočutno partnerstvo, kjer strokovni moderatorji in psihoterapevti odgovarjajo na anonimno zastavljena vprašanja. 
https://www.druzinska-terapija.com/ 

Dr. Špelca Morojna;
je najprej ljubiteljica narave, potovanj in mama treh najstnikov. Nato je mednarodno priznana strokovnjakinja na področju razumevanja čustev, predavateljica in pisateljica, med drugim uspešnice POMAGAJTE NAJSTNIKOM (in drugim ljudem okoli sebe) IZRAZITI JEZO. Je avtorica metode “F.E.E.L. – 4 koraki za čutenje, zdravljenje in manifestacijo”, ustanoviteljica in vodja izobraževalnih programov F.E.E.L. ACADEMY in F.E.E.L. LEADERSHIP, njena vizija in poslanstvo pa je, da bi vsi ljudje na svetu živeli v zdravem in iskrenem odnosu do sebe in do drugih. 
https://www.poslovnaboginja.com/

 Že spremljate Mamino dlan tudi na Facebooku? ❤