Maj je tukaj! Prepričana sem, da se je že marsikatera mamica v dneh, ki so za nami že ošvrknila s pogledom v ogledalu in razmišljala o kopalkah, ki jih bo letošnje leto vzela s seboj na morje. Jaz priznam, da se tega dela rajši izogibam, saj navadno končam s tarnanjem nad ostankom kože, kljub temu, da se istočasno zavedam kako dragoceni so vsi migetajoči okraski okrog trebuha in drugje, saj so 9 mesecev skrbno varovali najina zakladka!

Spomnim pa se mojih najstniških dni, ko sem tako zelo hrepenela po lepo izoblikovani postavi in si želela, da je moj trebušček raven, ali rahlo usmerjen navznoter. Takrat se s sladkorjem in podobnimi zadevami nisem ukvarjala, ampak sem jih črtala po difoltu.

Odkar sem postala mama pa se vse bolj zanimam tudi za to, kaj ponudim svojima otrokoma. No, tudi nama z mozem, ker si želim z njim privoščiti eno lepo, zdravo in brezskrbno starostno obdobje.

Pri starejšem sinu, ki je star tri leta in pol opazim zelo veliko razliko v vedenju, koncentraciji in nasploh v njegovem delovanju v kolikor zauzije sladkarije “ki smo jih vajeni”. Ker je sladkosned, ki bi od jutra do večera lahko jedel le čokolado, sladoled, krofe in jih zalival s sokom in kakavom sem se lotila raziskovanja sveta zdravih sladic. Priznam, da mi presne sladice nekako ne sedejo, prav tako jih otroka nočeta jesti, zato sem se zelo našla v receptih blogerke svojpotencial.si.

Nekaj časa nazaj pa mi je uspelo prekoračiti svoj “gnus” do avokada, saj sem ga poizkusila že na 1001 način, a mi nikoli ni prav dobro sedel. Tokrat pa ne sede samo meni, pač pa celotni družini in ga imamo večkrat na jedilniku.

Vzamem 2 avokada, 3 žlice kakava in 1-2 žlici medu ali 1 žlico javorjevega sirupa. Dam v blender, dobro zblendam, da dobim gladko pasto ter jo razdelim med vse nas. Veliko bolj nasitno, predvsem pa polnega okusa. To količino imamo pri nas doma vsi štirje dovolj.

In za vse, ki vam avokado prav tako ne sede, hkrati pa se zavedate vseh njegovih dobrih lastnosti, vam povem, da se ga ne okusi nič. Niiiič!

Želim vam prijetno brezskrbno sladkanje! Ne samo brezskrbno, tudi zdravo, kar je več kot dobrodošlo!

Sladke popestitve dneva pa najdete tudi na moji Facebook strani Mamina dlan. –> follow me!