Pred časom sem na Facebooku zasledila družinski in terapevtski center Pogled, ki me je s svojimi vsebinami, predvsem pa s svojo ponudbo močno navdušil. Avtorica knjige Diham, Andreja Vukmir Brenčič, mi je z veseljem poslala svojo knjigo, ki sva jo s sinom zvedavo prelistala, prebrala in raziskovala svet znotraj njega. Priznam, da je knjiga pomirila tudi mene.

Otroci so polni energije, zvedavi, radoživi in pustolovski. Vse to v nas včasih zbuja željo po tem, da bi bili vsaj en dan nekoliko bolj umirjeni, saj smo sami zelo zaposleni s svojimi mislimi in se včasih počutimo, da zadev/življenja nimamo pod kontrolo. Ena najboljših vaj in nasvetov za ustavljanje “časa” v naših življenjih je bila čuječnost. Torej vaje zato, da se zavedaš prostora, telesa in svojega uma tukaj in zdaj. Na tem mestu, v tem trenutku.

Kadar so otroci razburjeni, kadar potrebujejo “odložit” svoja težka čustva je še toliko bolj pomembno, da smo tudi mi sami v sebi mirni. Seveda tega ne moremo vedno doseči, a z veliko vaje, s katero krepimo svojo čuječnost, smo lahko trdnejši steber otroku.

Po nekaj dneh prebiranja te knjige, se je tu in tam naš tri in pol letnik že zmogel umiriti sam in začutiti svoj vdih… In svoj izdih… Všeč so mu bile tudi ostale vaje povezane z dihanjem, ki jih je v svoji knjigi avtorica čudovito opisala, hkrati pa jih spremljajo tudi večje ilustracije in slika deklice, kar otroke popelje v čudovit realno-pravljični svet.

Kaj je še boljše? Da knjigica z naslovom Diham ne bo ostala sama!
Pridružile se ji bodo še ostale knjige za otroke z naslovom:

Zavedanje telesa: Moje telo
Zavestno gibaje: Premikam se
Zavedanje danega trenutka: Trenutek, tukaj in zdaj
Čutila: Vidim, slišim, voham, okušam in tipam
Zavedanje čustev: Kako se počutim?
Zavedanje misli: Mislim
Čutim te

Knjigo si lahko naročite tukaj in stopite še korak bližje svojemu otroku in tudi samemu sebi!

Kaj je še boljše? Odločili smo se, da skupaj eno knjigo celo PODARIMO! – Sledi Facebook strani Mamina dlan, kjer najdeš pogoje za sodelovanje!

p.s. Če doma radi berete in se včasih sprašujete kakšne knjige so najboljše za otroke, najdete pravi odgovor na tej povezavi!