April je že, mene pa zanima kako ste z letnimi obljubami vsi tisti, ki ste si za novo leto obljubili nekaj kilogramov manj? 🙂 Koliko vas je še takšnih, ki vztrajate?

Sama priznam, da zaenkrat, dokler praznim krožnike še za otrokoma, ne razmišljam pretirano o svoji postavi, zato je temu tudi primerna. Pravzaprav bi, v kolikor nebi bilo odvečne kože od dveh trebuščkov, bila v presenetljivo dobrem stanju. Vseeno pa se zadnje čase vse bolj aktivno ujamem, da se mi misli podijo pri našem zdravju. Namreč…

Smo ljubitelji kruha, salam in sira. Prav tako radi zvrnemo skodelico kakava, še rajši pa se sladkamo s takšnimi in drugačnimi torticami. Enako tudi sin, ki je zadnje čase, hvalabogu tudi pri tem postal nekoliko izbirčen. Vedno, ko pri otrocih začenjam z uvajanjem goste hrane, nekoliko bolj razmišljam tudi o tem, kaj jemo preostali člani družine. Ko sem gosto hrano sinu uvajala prvič, nisem vedela za gospo Dušo in njen blog mojpotencial.si , ki pripravlja jedi po kitajski tradicionalni medicini (KTM). Tokrat sem jo že nekaj mesecev nazaj slučajno srečala na Facebook-ovih ulicah in njen spletni kotiček me je popolnoma prevzel. Ne samo to, totalno sem navdušena nad njenim slogom, natančnostjo, predvsem pa nad recepti, ki jih deli na svoji Facebook strani svojpotencial.si .

Pred kratkim je izdala tudi svojo knjigo z recepti, ki je sicer še nimam, a me že pošteno mika! Lahko pa si že ogledate njeno e-knjižico z božanskimi recepti na njeni strani svoj potencial .

Vedno, ampak res VEDNO, ko ona objavi fotke svojih dobrot, si ne morem kaj, da nebi še isti teden pripravila zadeve s slikice. Tako je zadnjič pripravljala jabolčno – lešnikove piškotke. Ker smo bili nad njimi navdušeni vsi, vključno z otrokoma, mi je dovolila, da njen recept delim tudi na moji strani. ❤

Piškotki so idealni tudi za ustvarjanje z zelo majhnimi otroci, saj so vse sestavine naravne, pripravljene za uživanje brez toplotne obdelave in lahko že sproti preizkušajo vsako sestavino posebej, še preden jim postrežete s slastimi piškotki.

Potrebujete:
2 jabolki
200 g mletih lešnikov
2–3 žlice javorjevega sirupa
ščepec cimeta
1 žlica chia semen
pest sesekljanih lešnikov (** jaz jih nisem dala, zaradi 10 mesečnice)

Pečico segrejemo na 180 ºC. Jabolki olupimo in naribamo v večjo posodo. Dodamo jima mlete lešnike, javorjev sirup, cimet in chia semena. Vse sestavine dobro pregnetemo. Maso pustimo 10 minut stati, da se vse sestavine dobro prepojijo (če se masa ne sprime dobro, po potrebi dodamo še malo mletih lešnikov). Iz pripravljene mase oblikujemo piškote želene oblike (lahko jih oblikujemo v kroglico in jo nato sploščimo). Po vrhu jih okrasimo s sesekljanimi lešniki. Pečemo jih v pekaču na peki papirju približno 30 minut. Hranimo jih v zaprti posodi.

Jabolčno lešnikovi piškotki od mojpotencial.si

To je to! Mi smo se jih lotili še rahlo mlačnih, saj smo bili preveč neučakani 🙂 . Tudi najmlajša je bila vesela svojega piškotka, enako pa tudi sin ki, kar se bolj zdravih sladic tiče, je samo njene ❤ .

Medtem, ko cedite sline… Na Facebooku mi že sledite? Maminadlan.com .