Kdo od nas ni ljubitelj urejenega in pospravljenega doma? Glede na to, da ima vsak svoj “urejeni kaos” v katerem se dobro počuti, se v opremi in dekoriranju stanovanja dobro izkaže kakšen je naš stil življenja. Tu ni prave in neprave smeri. Sama prisegam samo na eno smer… In ta je tista, ki nam poleg dobrih medsebojnih odnosov zagotavlja, da se v srcu našega doma kar najbolje počutimo.

Že leto in pol živimo v čudovitem stanovanju, ki je doslej kar nekaj časa predstavljal le streho nad glavo preteklim podnajemnikom. Poleg tega, da se z lastnikom odlično razumemo, se tudi v stanovanju počutimo odlično. Takoj po selitvi me je v oči naprej “zbodla” sicer lična, a zastarana polička v predsobi. Vedela sem, da jo želim preurediti še preden rodim.

Ker sem se odločila, da jo najprej prebarvam na belo, sem imela odlično priložnost, da tudi sinu dovolim ustvarjalno packanje. Notranjost predala je lahko prebarval sam in bil navdušen, da je del tako velike spremembe v našem domu. Ko je bila barva suha, sem uporabila 180g dekorativni papir in decoupage lepilo in lak v enem. Vedno uporabljam takšnega, ki je primeren za zunanje vplive, saj izdelek res zaščiti tudi pred vlago in umazanijo. Brez težav ga sčistiš z mokro krpo ali viledo, kar menim, da tudi domu nasploh doprinese zelo veliko. Predvsem tam, kjer so mali prstki velikokrat na delu. 🙂

Prenova poličke s predalom. Decoupage tehnika

Sicer priznam, da me moti bel ročaj pri predalu, a tudi tega bom najbrž v kratkem uspela zamenjati 🙂 .

Ko je mož oddelal svoj “porodniški dopust” si je po mesecu dni privoščil še letnega, ki nas lansko leto žal ni popeljal do morja, saj smo imeli julija prometno nesrečo in tako bili mesec in pol brez avtomobila. Ker pa mi je staro pohištvo, ki je smrdelo po cigaretih ne glede na to, da smo ga že tisočkrat očistili s 1001 čistilom še vedno smrdelo, sem se odločila, da ga zamenjamo. Odločila sem se, da bo mož, če že ne plaval v morju, plaval vsaj v lastnem znoju 😀 . Omaro smo odstranili (vrata in stranice smo razžagali in uporabili za poličke v spalnici, ker jih ni bilo dovolj 🙂 ) . Tast je prebarval stene. Skupaj z možem sta sestavila novo omaro na drsna vrata, jaz pa sem se ob planiranju uspela zakalkulirati in poličnik, ki je štel 3 stopničke nikakor ni želel na mesto, kamor sem ga želela postaviti sama. Zato sem moža in tasta napotila, da v roke vzameta žago in eno poličko odrežeta. 😀 Delo sta uredila več kot odlično, na meni pa je bilo, da poskrbim še za dekoracijo, ki je tista pika na i, ki mi vedno znova vzame dih.

Najljubši dodatek mi je najina slika, družinska slika naših odtisov in naša čisto sveža okrogla polička, ki sem jo izdelala sama. Kako? Kmalu na blogu. 😉

Na Facebooku mi ze sledis? https://www.facebook.com/toopunikat/