Imate tudi vi doma malčka, ki ves čas nekaj lista, “bere” in riše?

Se mi zdi, da se je moje ustvarjalnosti sin navzel že v mojem trebuhu. Ker je že od dojenčkastih dni zelo radoveden in ga “težko zamotiš” sem z njim, ko še ni bilo hčerke zelo veliko ustvarjala. Vsaj 2-3x tedensko zagotovo. Ko se je vse skupaj začelo umirjati, saj se je pripravljal porod pa sem po drugi strani želela, da ohrani nekaj spominov na čas, ko sem imela vse dni samo zanj <3.

To so bili zares eni prav posebni trenutki, ki so zapisani na dnu mojega srca in jih ne bom nikoli pozabila. To, da se lahko nekomu v popolnosti razdajaš je res čudovito. To, ko vidiš kako se tvoji otroci med seboj razumejo in objemajo pa je enostavno neprecenljivo ❤ .

Prav zato, ker zelo rad ustvarja pa sem mu želela pripraviti tudi manjši ustvarjalni kotiček. Ker so moje misli vedno najprej usmerjene k recikliranju in porabi že obstoječih materialov, sem imela tudi rešitev za idejo takoj na dlani.

Spomnim se, da smo še isti dan sedli v avto in se odpeljali po ročaje in lučko, ki so bili tudi edina stvar, ki smo jo kupili.

Pred dvema letoma smo namreč v Pikapolonici kupili komplet mizo in dva stola s katerim smo bili razen čudovitega videza precej razočarani. Šlo je za to, da so bile luknje izvrtane zelo površno, poleg tega pa je noga pri mizi zato, ker je bila luknja izvrtana tako pri strani začela pokati. Takrat sva zgornji del shranila češ, da se bomo že enkrat lotili popravila, a smo ga kasneje porabili za nekaj drugega (o tem kdaj drugič).

Zato sem vzela en star, neuporabljen predalnik, na katerega sva z možem fiksirala leseno desko. Na drugi strani mize sva pritrdila še 2 leseni nogi, ki sva ju za večjo trdnost cca 15cm nižje povezala z leseno palico, na katero sva kasneje obesila lončke za rože in vanje nasula barvice in flomastre.

Ker so bile luknje namenjene izredno starim, dotrajanim ročajem, sva jih zamenjala z žabicami, ki sva jih pred tem ravno zasledila na Merkurjevi spletni strani.

Dobro se nama je izšlo, saj so stari ročaji za pritrditev imeli en vijak, žabice pa dva. Zaradi motiva sva se odločila, da ne bova komplicirala in fiksirala “cikcak” (glej sliko).

Pisalna miza iz odpadnih materialov

V predalih ima pospravljene risbice, papir, revije. Večkrat si prinese tudi kakšno knjigico, sicer pa slednje še vedno najrajši beremo na postelji ❤ .

Če te zanima kaj iz starih, odpadnih predalnikov še lahko narediš za svojega malčka, nujno sledi TEJ POVEZAVI.