Vsak izmed nas se ob prihajajočih praznikih, predvsem pa novem letu najbrž sprašuje s čim posladkati svoje najdražje. Sama sem se letošnje leto lotila izdelave domačega namaza, domače “Nutelle”. In to v pičlih 5 minutah!

Naj že v začetku povem, da prav Nutella res ni. In glasno priznam, da sem eden tistih “grešnikov”, ki “original Nutelle” ne mara 🙂 . Rajši imam druge znamke, ki so hkrati tudi cenejše.

Ups, priznam, da odkar sva s sinom doma naredila namaz po naše, ne kupim nobenega trgovinskega več. 🙂

Izbrala sem kokosovo maslo (naslednjič bom zaradi boljše mazljivosti kasneje (predvidevam) izbrala rajši kokosovo olje) ter kakav in sladkor v prahu.

250g kokosovega masla sem raztopila, dodala 200g sladkorja v prahu in dobro razmešala. Ko sta se dobro povezala sem dodala še dobrih 200g kakava in spet dobro razmešala. Pustila, da se je deloma ohladilo in napolnila kozarčke.

Namaz je resnično božanski! Moti me edino to, da moram za lepšo mazljivost kozarec z namazom potopiti v vročo vodo, da se maščoba nekoliko segreje. A me ne moti toliko, ko se spomnim tudi na to, da poznam prav vse sestavine, ki jih s sladkim namazom sinu postrežem za zajtrk ali večerjo. Včasih tudi za malico, če si zaželi nekaj sladkega.

Danes pa sem medtem, ko sem za kosilo želela pripraviti carski praženec, podlegla sinovim prošnjam naj naredim palačinke. Ker doma nisem imela ne nutele, ne marmelade se mi je slišalo skrajno nemogoče. Pa sem se odločila uporabiti kar omenjeni namaz.

Božansko, vam rečem!

Če ste ljubitelji sladkega, predvsem pa teh slastnih čokoladnih namazov, potem ga morate NUJNO sprobat!