Letošnje leto je še eno izmed novodobnih prehodov iz zime v poletje… Praktično ga ni. Čarobna pomlad nam je nekoliko oropala tiste prijetne vonjave, počasno prebujanje iz zimskega spanja in nas tudi tokrat “butnila” v temperature, za katere smo v vrhuncu poletja tako hvaležni 🙂 .

Ker se je čas, ko je prišla pomlad, v bistvu poletje, tako hitro obrnil in, ker se rok mojega poroda nezadržno bliža je bil eden izmed mnogih ciljev tudi ta, da z možem do mojega odhoda v porodnišnico urediva vsaj še balkon. Le-ta resnično ni bil v briljantnem, sploh pa ne v ličnem stanju, zato sem vedela, da si želim velike spremembe. Ker pa je pred vrati tudi novorojenček, ki vedno rad postreže s stvarmi, ki jih rabiš praktično “čez noč” – beri, ko se zjutraj zbudiš in mu je vse premajhno, nisem želela za prenovo balkona zapraviti celo premoženje. Ker se beton izredno segreje, ko nanj posije (zaenkrat še prijetno) popoldansko sonce, sem se odločila za nakup umetne trave. Ne morem vam opisati z besedami koliko toplote smo pobrali in je ne vnašamo v stanovanje že samo s tem. Priklop klime nas sicer čaka v prihodnjih dneh, saj sva ugotovila, da se nama odkar imava umetno travo s priklopom praktično ne mudi, a ga bova kljub temu uredila, saj nikoli ne veš s čim bo presenetilo letošnje vreme.

Ker pa si je sin zelo želel tudi peskovnik, oziroma, ker ne moremo vse dni prebiti na igrišču ali na obisku pri babicah, sva se odločila za nakup manjše školjke, ki smo jo napolnili z drobnim peskom, oziroma mivko. Presenetilo me je, kako lepo se trava posesa in je ne “pobere”. Res je tudi, da se v peskovniku zelo lepo igra in le malo peska pada čez rob. Trkam in upam, da tako tudi ostane 🙂 .

Če je ena polovica namenjena otrokom pa je prav, da je druga polovica balkona namenjena nama. Ker bom prve dni oziroma tedne po porodu počivala, saj želim spet polno vzpostaviti dojenje, sem neumorno iskala nekaj, kamor lahko ležem, je dovolj nizko in odprto na straneh, da mi ni potrebno zvijati nog. Ko je že kazalo, da bom mogla obupat, sem našla spodnjo klop’co. Pravzaprav sta 2 skupaj, kar nam je omogočilo tudi to, da bom lahko, ko se mož vrne nazaj na svoje delovno mesto poležavala v senčki praktično celo dopoldne, dojila, se cartala z otroci, sin pa se bo lahko igral v peskovniku, ali z igračkami na balkonu. Umetna trava ga namreč izredno fascinira in igra s traktorji in živalmi je trenutno aktivno v teku. Sploh, kadar sosedje zaženejo traktor in pripravljajo bale. Takrat načeloma cel dan presediva na klopci, ki se je tudi v zadnjih tednih nosečnosti odlično obnesla (dodatni kilogrami ipd 🙂 ).
Poleg tega je klop’ca tudi najina romantična klop’ca, le ta tokrat ni v parku, kot pred desetimi leti, pač pa na balkonu, z baby fonom v roki :). S prižgano svečko se odlično obnese, prisežem 😉 .

Na balkonu pa smo imeli težavo tudi z mrčesom. Muhe, ose, pajki, celo kačji pastirji in vse leto nadležni komarji, so kot za stavo prihajali in nam kravžljali živčke. Na spletu sem prebrala, da naj bi sivka pomagala pri odganjanju le-teh, zato sva se odločila za nakup. Prisežem, da nekatere muhe dejansko “obrnejo v zraku” 🙂 . Upam, da se vonja ne bodo navadile in bo tako ostalo tudi v prihodnje. Enako od takrat v stanovanju še nisva zasledila niti enega komarja.

Naš balkon prej:

32235255_10217031771372917_8713569481927950336_n

In balkon sedaj

Downloads24