Pazi na sladkor!
Ja, na to me je zadnjič opozoril ginekolog, ker imam sladkor na meji (več si lahko prebereš TUKAJ ). Sladkosned,kot sem, pa se nisem mogla zadržati in že naslednji dan sem premlevala s čim bi se lahko razvajala tu in tam brez, da imam ob tem slabo vest. In sem začela brskat po hladilniku, po naključju pa skupaj sestavila božansko strjenko, za katero me je mož še ob 11h zvečer, ko se je v postelji “prvič obrnil” prosil, če prinesem še en kozarček 😀 .

V kuhinji sem našla:
3x navaden grški jogurt
pol limone
1 majhno žličko kokosovega sladkorja (oz. po okusu)
1x želatino v prahu

Navedene sestavine sem stepla z mešalnikom, nadevala v lončke in jih postavila kar v skrinjo za tačas, ko sem delala še drugo plast.

Vzela sem
cca 200-250g borovnic (svežih ali odtajanih, ameriških ali gozdnih),
1-2 žlici kokosovega sladkorja in
1 -2 žlici želatine v prahu.

Vse skupaj sem zmešala s paličnim mešalnikom in na že nekoliko ohlajeno jogurtovo zmes dodaš še borovničevo. Ko se je le ta nekoliko strdila sem spet ponovila postopek z jogurtom, kasneje z zadnjo plastjo borovnic.

Medtem, ko sem čakala, da se plasti med seboj ohladijo sem eno in drugo zmes puščala kar na sobni temperaturi na pultu, da ni prehitro želirala. Vsake toliko pa pomešala.
* količine so primerne za cca 6dcl sladice.

Priprava takšnih sladic je še slajša, če ti pomagajo male rokice :). Res je bilo eno prijetno packanje… Ki se je po vsem užitku za naju s sinom, ki sva alergika na mleko in mlečne izdelke končala nekoliko slabše. Žal sem med izdelavo res pozabila, da se jim morava izogibati, zato naju je črevesje spet boleče opomnilo, da sva naredila napako. Še dobro, da sin ni pojedel veliko saj pravi, da mora biti sladica sladkaaa (beri: čokoladna 😀 ).

28169469_10216269293831455_1514881135_o

Če se strinjaš z najinim sinom, pa MORAŠ poizkusit tole čokoladno-bananino tortico:
ČOKOLADNO BANANINA TORTICA