Medtem, ko sem letošnje poletje vsak dan znova z veliko žlico zajemala vedno polno banjico sladoleda, sem malenkost pozabila, da je le-ta eden izmed najbolj top “pripravkov”, ki zagotavlja sexy obline! Že res, da mi je bilo dojenje po porodu naklonjeno in sem kljub temu, da sem med nosečnostjo pridobila kar 22 kilogramov (22,5 pa sem sestro pri ginekologu prosila, da zaokroži navzdol 😀 ), sem iz meseca v mesec opazila tudi to, da postajam vse bolj okrogla. Ko sem stopila na tehtnico, pa sem ugotovila, da sem si pridelala 5kg plusa.

“ok, dragi, tkole ne gre več. Adijo sladoled, adijo majoneza (spet sem si dala duška in bi jo jedla kar na žlico).” In naslednjič sem se skoraj objokana sprehodila mimo skrinje s sladoledi v naši najljubši trgovini. Še mali me je gledal, če sem slučajno bolna, ali čist resno mislim, da je naše obsesije s sladoledom kar čez noč… KONEC? In to zato, ker se je mami odločila hujšat?!?

Pa smo šli. Direkt do blagajne, plačali in pospravili, jaz pa sem se počutila tako, kot da sem najmanj v trgovini na prodajni polici pozabila svojih 5 otrok 🙂 . Naslednji dan sem že mixala zdrav, domači sladoled. No, dejstvo je, da blender ni uspel tako hitro delat, kot mi jest in že čez nekaj dni je mož dobil “ukaz”, da se iz službe spotoma ustavi še v trgovini in nabavi ta takooo želeni sladoleeeed! Mislite, da je oporekal? Ha-ha, kje si je pa upal! In tako sem dala besedo, da si do morja privoščim (tam me itak nihče ne pozna in mi je vseeno kako izgledam), potem pa striktni “post” v smislu sladkega in majoneze. Drugih pregreh itak nism/o imeli. In res pride čas za morje, kamor vzamemo gromozansko vrečo čokolina, privoščili pa smo si tudi nekaj kepic sladoleda. Čeprav odkrito, dosti manj kot prejšnja leta.

Dopust je itak minil expresno (še vedno ne vem, kdo takrat vrti urine kazalce!) in kaj kmalu smo se spet znašli v realnem svetu, kjer ti poštar nosi položnice (no, pa tudi paketke iz aliexpressa 😀 ), kjer videvaš iste ljudi, hodiš v isto trgovino in zvečer na kavču debatiraš o tem, kaj je treba jutri vse postorit. Ampak… Zame je bil pomemben dan. Od trenutka, ko smo prestopili slovensko mejo, nisem pojedla nič sladkega… Dokler…

Hja, nekaj dni po prihodu iz morja, ko se je mož že odpravil nazaj v službo, me je sin zjutraj, ko sva se zbudila pogledal v oči in pripomnil, da imam lepe, “mokre” očke. Hmm zares nisem vedela kaj naj ima v mislih. Točno dan pred mojim rojstnim dnem, pa se mi je ob pogledu na nosečniški test posvetilo. Takooo želeni plus! je potrdil vse moje domneve o nosečnosti. In takrat sem najprej pomislila na to, kako simpatično, otroško in ljubezni polno mi je sin povedal, da v meni vidi nekaj novega. Bila sem mu všeč ❤ !

In v trenutku, ko je še mož preveril, če smo že res dodobra zbujeni, sem imela najboljši izgovor na svetu, zakaj se mi ni potrebno izogibat nobeni hrani. Oziroma drugače rečeno: jej tisto, kar ti paše in toliko, kot ti paše! 🙂

Ampak življenje, predvsem pa nosečnost prinaša svoje plane, kajne? Čokolada mi nikakor ne tekne, uživam pa ob glodanju listov direktno s solatne glave in to kar pred hladilnikom! Postala sem en pravi, pravcati polž! 😀

Več o nosečnosti pa v naslednji objavi. Koliko nosečk bo ustvarjalo z menoj najslajše spomine? ❤ Jaz se že takooooo veselim!

P.s. bi rajši rubriko “nosečnica ustvarja”, ali pustimo nosečniške vragolije kar v kategoriji “mamin čas”?

P.p.s.: na Facebooku mi že slediš? Mamina dlan 

20171029_160155