Ne lažem! 🙂

Ker se je poletje šele začelo, ki mi je samo po sebi super, dokler ne pride do vrtoglavih številk na termometru, sem se spravila v akcijo in razmišljala kako bomo letošnje leto vročino lažje preživeli. Lansko leto sem pripravila gore domačega sladoleda iz banane in ovsenega mleka (ter ostalih sadežev), letošnje leto pa sem se odločila, da bo na našem jedilniku torta! In to torta za pičlih 5 eur, pa še expresno je pripravljena!

20170613_125732

Če ti je všeč tudi na videz moraš NUJNO nadaljevati z branjem. Upam, da je v tem trenutku trgovina še odprta, moja 2 sta se namreč zaljubila vanjo!

Potrebuješ:
– navadne Grancereale piškote – pol paketka (jaz sem delala v pekaču premera 19cm)
– 5 sadnih jogurtov (mali lončki) – jaz sem vzela višnjo
– sadni kompot z istim okusom, kot jogurt – v mojem primeru višnjev kompot (ki je pri celotnem receptu še najdražji 🙂 )
– 3 kockice masla

Si pravkar ugotovil, da je tortica hkrati še brez kalorične smetane? Brez še kakšne žlice sladkorja? Jaaaaa! Pa še štedilnika ne potrebuješ! Niti pečice!

Maslo postavimo na sobno temperaturo. Piškote zdrobimo z valjarjem (prej jih prestavimo v plastično vrečko) in stresemo na pekač za torto, premera 19cm. piškote in maslo dobro premešamo in jih potisnemo ob podlago. Na to stresemo vseh 5 lončkov jogurta in postavimo v skrinjo. Tačas iz kompota vzamemo vse sadeže (višnje) in jih miksamo s paličnim mešalnikom.  Ker ne želimo dobiti sadnega pireja, dodajamo sok iz kompota in nadaljujemo z mixanjem, dokler nam textura ne ustreza. Prelijemo čez jogurt in tortico čez noč pustimo v zamrzovalni skrinji. Cca 2uri preden tortico postrežemo jo prestavimo v hladilnik, da ne bo preveč zamrznjena. Nam je enostavno BOŽANSKA!

p.s. Prednost tortice? Pomagajo vam lahko tudi najmlajše rokice! Meni je sin pomagal pri lomljenju piškotkov in dajanju jogurta v tortni model. Pri kompotu pa je spil sok, ki je ostal. Oba sva bila zadovoljna!

p.s.2 Če ste pod stresom ful paše piškotke drobit z roko 😀