S tokratno objavo se s spominom vračam približno 10 let nazaj, ko sem izdala svojo prvo pesniško zbirko v samozaložbi. Kljub temu, da mi je sedaj prav nerodno, če jo prelistam vem, da sem takrat tako razmišljala in, da mnogokateri najstnik ali najstnica tudi danes ne misli prav nič drugače. Kljub vsem standardnim OH-om o ljubezni in nerazumevanju pa sem vedno stremela tudi k temu, da za seboj pustimo svet takšen, kakršnega želimo zapustiti mlajšim ljudem – predvsem tistim, ki so nam še posebej pri srcu.

Tako kar čakam dan, ko mi bo kdo od mojih nečakov ali otrok prišel z izjavo, da sem “Teta Misel” 🙂 , ker za rojstne dni vedno nekaj skladam, iščem rime ipd. Odkrito povedano zeloo, zeloooo ne maram “obrabljenih” verzov, ki krožijo ob rojstnih dneh, veliki noči, novem letu ipd.. Razumem, da vsi nismo za vse in so ljudje, ki nimajo “žilice” za te stvari. Nikogar ne obsojam in tudi meni je vedno lepo prebrati res lep verz. Če se le da, pa sama voščilu posvetim nekoliko več časa in razmislim kaj človeku res želim. Predvsem, kadar se gre za mlade.

Tako je v družini v teh dneh rojstni dan praznoval naš 15 letnik, ki ga imam zelooo, zelooo rada! Želim si, da bi tudi v teh (težkih) najstniških letih ne pozabil na lastno srce, ki ga bo peljalo po življenjski poti, za katero mu želim, da je polna igrivih in iskrenih nasmehov, tistih čudovitih metuljčkov zaljubljenosti, nežnosti, poguma in uspehov. Prav zato sem se odločila, da mu ob vsej tehnologiji podarim nekaj povsem preprostega – in prepričana sem, da bo to tudi znal ceniti, saj vem, da v prsnem košu skriva veliko srce!

Na skodelico sem mu spisala misel, za katero želim, da ga spremlja kjerkoli se bo potikal in iskal svojo pot.20170322_144231-001

“Hodi proti soncu,
segaj po zvezdah
in
POSLUŠAJ SVOJE SRCE!”

Se strinjaš, da je to eno najpomembnejših vodil v življenju?
Glede na to, da sem z leti “nakupčkala” kar nekaj simpatičnih in iskrenih misli, ki so segle v srce, priklicale kakšno solzo sreče in me presenetile, ko sem jih še leta za tem srečala na steni otroške sobe obdarovanca vam bom, ko bom utegnila spisala objavo, v kateri vam bom zaupala mojih top 20 misli za različne priložnosti. Ste za?

p.s.: pisala, ki sem jih uporabila so namenjena pisanju po različnih površinah, vključno s steklom in porcelanom. Odporna naj bi bila celo na pranje v pomivalnem stroju.

Z njimi lahko ustvarjajo otroci takoj, ko nehajo “spoznavati z usti”. Le dobro zaščitite vse površine, vključno z njihovo kožo, saj znajo biti pisala trd oreh za odstranjevanje, če sploh 🙂 . Sama bi jih priporočala po 5 letu starosti.