Pust, širokih ust 🙂

Kot lahko vidim v večini slovenskih domov tudi tokratni pust diši po krofih. Letošnje leto sem se jih lotila že 3x in po TEM receptu mi res vedno uspejo :).

Ker pa se bodo posledično prisrčne maškare na vsakem koraku sladkale s krofi (s čimer ni nič narobe!), sem se odločila, da jih tokrat presenetimo nekoliko drugače.

Z najinim 15 mesečnikom, ki je navdušenje s sesalca prestavil v kuhinjo, sva se lotila najprej čokoladnih muffinov, oziroma “cupcakesov” po spodnjem receptu:

količine zadostujejo za 36 “cupcakesov”
440g moke
200g sladkorja
160g kakava
2 pecilna praška
1 vanilij sladkor
4 jajca
400ml mleka (midva sva ga nadomestila z ovsenim)
180g masla
nekaj žlic čokoladnega/lešnikovega namaza (Nutella ipd)

Vse suhe sestavine sva zmešala v eni posodi, vse mokre pa v drugi. Ko sta bili obe posodi dodobra “zmešani”, sva k suhim vlila še mokre sestavine in vse skupaj dobro premešala, da sva dobila lepo, gladko zmes.

Papirčke sva položila v pekač za muffine in jih napolnila do polovice. Nato sva dodala pol male žličke lešnikovega namaza (ja, tokrat sva bila skromna 🙂 ) in napolnila košarice do pol cm pod vrhom, ker fino narastejo. Dela sva jih v pečico, ogreto na 180°C za 20 minut.

20170225_115324-001

Ko so bili vsi pečeni sem jih pustila, da se popolnoma ohladijo in nekoliko počijejo (beri cca 3h). Potem sem naredila masleno kremo in tudi le-to pustila počivat nekje 30min, preden sem se lotila okraševanja.

Masleno kremo sem delala tako:
150g masla
450g sladkorja v prahu
2 žlički vanilijevega ekstrakta
cca 6 žličk mleka (oz po potrebi)
jedilna barva

Maslo sem pustila na pultu še od priprave biskvita, zato je bil že dodobra zmehčan. Sladkor sem presejala in dodala vanilijev ekstrakt, nato pa mleko po občutku – ZELOOO malo!, ravno toliko, da je nastala zelooo gosta masa. Vzela sem jo izpod mešalnika, dodala nekaj kapljic tekoče jedilne barve in vse skupaj z lopatko še dodobra premešala, nato pa pustila v hladilniku počivat cca 30 minut.

Lahko bi sama pekla tudi piškotke s koščki čokolade, a sem se jih tokrat odločila kar kupiti (pa čeprav mož pravi, da naredim božaaanske 🙂 – enkrat vam zaupam tudi ta recept).

Prikupne očke sem nabavila v trgovini Tedi…

In nastali so tile lepotci!

20170225_150359-001