Hip, hip, hura!

Pravkar delam prvo večjo kljukico, pri cilju, ki sem si ga zastavila za letošnje leto! Nikakor si nisem predstavljala, da mi bo uspelo že tako hitro!

Vsi tisti, ki ste mi sledili že na strani TOP Unikat veste, da sem se zaradi težav z roko (izvora še vedno niso odkrili, mimogrede) nekoliko umaknila, saj mi zdravstveno stanje trenutno ne dovoli, da bi se spuščala v vse male, majcene detajle, ki so pri ročnih izdelkih bistvenega pomena. Medtem, ko so pripomočki počivali sem ugotovila, da jih sploh ne pogrešam. Vzela sem si nekaj časa popolnoma “na OFF” in si pustila čutit. Ugotovila sem, da me izdelovanje določenih unikatov več ne osrečuje, zato sem se tudi odločila presedlati na svoj čisto pravi in čisto zaresen blog.

Znašla sem se v povsem novem svetu. Svoj prihranek sem vložila v nekaj, kjer vidim strast, upanje, ljubezen, pogum in uspeh. To delam za nas, to delam za vas, starše, ki si želite kvalitetno preživljati čas s svojimi zlatimi otroci, saj čas, preživet z njimi v najbolj rosnih letih še kako hitro mine.

Mamina dlan se bo tako razvijala in rastla z vami in vašimi otroci. Postala bo prvi slovenski mamin blog, ki ne bo (do potankosti) razkrival življenja družin, pač pa našo pot do sreče in ljubezni – t.j. naš način preživljanja prostega časa, ki nas zbližuje in razvedri.

Ko se je pred 15 meseci rodil najin nadobudni sin se nama je življenje popolnoma spremenilo. Ker ni bil ljubitelj spanca, se je najin čas z možem, preživet v dvoje v trenutku, ko sva ga prvič prijela v naročje, končal. Predvsem za nekaj mesecev. Čas, ki sva ga preživela skupaj, smo ga preživeli v troje. Ko smo si dovolili, da se med seboj spoznamo, brez upoštevanja mnenj ožjega in širšega sorodstva, smo zaživeli. Prenehala sva se obremenjevati s tabelami in stereotipi, pač pa poslušala in spremljala rast in razvoj najinega malčka. Takrat se je tudi spanje izboljšalo in znašla sva se na tleh, sredi dnevne sobe. Kaj pa naj počneva? Saj sploh nisva bila več vajena, da sva zvečer lahko en z drugim. Bi gledala TV? Oba sva v en glas odgovorila, da ne. Sedela sva, na sinovi mehki podlogi za igro, se objela in začela govoriti. Tako sva se navadila, da najin čas izkoristiva za cartanje, pogovore, planiranje. Tu in tam si zaželiva kakšnega dobrega filma, takrat prižgeva TV. A v zadnjih 15 mesecih, priznam, da sva ga gledala manj, kot 15x.

Zakaj govorim vse to? Oba sva rojena okrog 90 let, ko so množično pričeli prihajati mobilni telefoni, internetne povezave, računalniki so postajali dostopnejši. Oba se še spomniva toplih in izzivov polnih poletnih počitnic, ko smo se otroci zbirali na bližnjem igrišču in se igrali od jutra do večera. Igrala sva se skupaj, saj sva bila soseda :).

S tem, ko sva ugasnila TV in namenila čas en drugemu sva spoznala, da želiva sina bolj vključiti v skupne trenutke, v raziskovanja, norenja, športanja, ustvarjanja. Tudi kakšno pesmico poiščemo na znanem Youtube profilu in jo skupaj zapojemo, večinoma pa se igramo z avtomobilčki, sestavljamo kocke, migamo, ustvarjamo. Veliko se sprehajamo, pogovarjamo in beremo knjigice. Od 10 meseca je včlanjen v knjižnico, kjer si pridno izposojamo knjige in se tako učimo, da si je lepo sposojati, vračati in deliti.

Prav zato, ker sva takoj, ko je začel spoznavat svet razmišljala kako ga kvalitetno zaposliti, sva se odločila, da naše ideje deliva z vami! Nabralo se jih je malo morje in obljubim, da jih bom vestno delila z vami.

V vsakem primeru pa bom vesela vsakršne ideje, povpraševanja in ponudb, s katerimi vam bom lahko pomagala v smislu idej, saj bom le tako lahko oblikovala blog v stilu, ki bo pisan na kožo kar največ družinam. Mi smo seveda le en primer družine izmed mnogih vas, ki nas berete.

Vabljeni, da nam sledite in ustvarjate z nami!

Z najbolj svežimi novostmi vas bom seznanjala tudi na MAMINA DLAN facebook profilu!