Mmmmmmm njama! Ker vsakemu od vas žal nisem mogla ponuditi koščka naše okusne torte sem vam pripravila krajšo objavo o tem, kako smo se sladkali v preteklih dneh.

Kako praznično sem okrasila stanovanje za sinov PRVI ROJSTNI DAN si lahko pogledaš TUKAJ. Tokrat pa… tortica.

Peke same torte sem se lotila polna idej in želje po tem, da mi uspe. Priznam, da sem se nekoliko bolj ukvarjala s samim izgledom, kot z okusom, saj sem imela načrt za peko že skrbno dodelan, že od začetka sem upoštevala alergijo na mleko, ki jo imamo v družini, zato sam okus in peka nista kravžljala mojih živčkov. Jih je pa zato dekoracija. Želela sem res lepo tortico, obenem pa sem jo želela narediti sama. Pri nas je za peko božanskih tort »rezervirana« moja sestra, zato so se mi hlače pošteno zatresle. Že od malega sem oboževala njeno kuho in vedno je znala ustreči kakršni koli kulinarični muhi. Okej, globoko sem vdihnila in se odločila, da se zadeve lotim sama, če mi bo šlo karkoli narobe pa vem, da jo lahko kadarkoli pokličem. V najslabšem primeru vem, da bi mi tudi iz danes na jutri spekla tortico. Misel na to me je popolnoma pomirila, zato sem naročila material… Sem velika ljubiteljica tortic iz tičino mase, saj tako lahko res s tortice narediš karkoli. Tortice okrašene s smetano so mi sicer tudi lepe, a navadno jo uporabljajo v kar velikih količinah in mi vse skupaj pride »premastno« in se pojavi nek čuden občutek v želodcu (z izjemo sestrinih tort, seveda). Tako sem naročila maso, barve, igrače in začela… Čakaj… Igrače?

Ja, nisem se zmotila in zraven omenila še naročanja darila za našega malčka. Govorila sem z vrhunsko izdelovalko raznih skulptur za torte, ker sem želela sinku, ki obožuje avione in helikopterje tortico narediti v tem duhu. Ker žal živi na drugi strani Slovenije, hkrati pa mi je povedala, da ima s pošiljanjem teh zadev preko pošte žal slabe izkušnje sem se odločila, da se zadeve lotim drugače. Karkoli si pač zadam želim speljati do konca, zato sem ubila 2 muhi na en mah. Naročila sem »bager«, ki je med časom dogovarjanja postal druga najljubša igrača našega malčka in helikopter. Žal so se pri pošiljanju zmotili in mi poslali avion, kar pa se je nakoncu izkazalo za super napako.

Zvečer, ko je mali zaspal sem vzela torto iz hladilnika in se lotila… Najprej sem pobarvala tičino, jo razvaljala in oblekla tortico. Naj povem, da sem se tega lotila prvič in priznam, da sem bila pripravljena na polomijo… ki pa je ni bilo. Ne vem, ali imam »roko« ali pa začetniško srečo. Uspelo mi jo je zvaljati povsem enakomerno, zato res skorajda nisem imela težav.

Ko sem jo oblekla v prvo plast, sem se lotila še oblačenja »pristajališča«, ki sem ga pustila kar takšnega, ki je bil v prvotnem načrtu, ko sem pričakovala »helikopter«. No, zmotili so se tudi pri dobavi »bagerja«, saj sem naročila tistega z »žlico«, poslali pa so mi tistega s plugom (hja, očitno mi hočejo povedat, da se bliža zima, da za kopanje zemlje zdaj ni najbolj primeren čas J ), zato sem ga postavila v položaj, kjer »gradijo« pristajalno stezo in plug skrila kar z nadrobljenimi ostanki biskvita. S tem sem dobila videz »zemlje«, ki je še dodatno, neverjetno HUDO popestril izgled tortice. Ko sem dodala še črke v rumeni barvi in pogledala tortico, mi nekaj še vedno ni bilo všeč. Rabila sem še nekaj neopaznega, nekaj, kar bi bila pika na »i«. Vzela sem še par kapljic zelene barve in majhen košček nebarvane tičine in naredila še nekaj »travnatih kupčkov«. P.E.R.F.E.K.T.N.O., ti rečem! Koliko je bila takrat ura pa rajši ne povem. Seveda, saj sem delala nočno J.

Zahvala, da sem vsaj malo počila pa gre mojemu možu, ki je poskrbel, da je bilo zjutraj, ko sva se s sinom zbudila vse pospravljeno! Trikrat hura za atija! Vam pa dober tek, sladica pa v spodnji galeriji!

20161105_113452-00120161105_113511-00120161105_113526-00120161105_113534-00120161105_113553-00120161105_113544-001

Te zanima recept za BOŽANSKO kinder torto? Najdeš ga TUKAJ!