Praviloma je ponavadi srce vsakega doma dnevna soba. Kjer se zbira družina ob večerih in… (žal) gleda TV. Največja posebnost naše dnevne sobe je ta, da (še) nimamo TV. Božansko, vam rečem :).

Tako enostavno je zvečer sesti na kavč, se utaboriti vsak na svoj konec sedežne in pogledati kak hud film. Res je enostavno. In paše… Ampak po drugi strani… Je pa najbolj enostavno otrokom prižgati risanke in nadaljevati s starim tempom življenja. Prav zaradi tega srce našega doma ni ne dnevni prostor, ne kuhinja. Pač pa igralni kotiček, ki vam ga kmalu pokažem. Tokrat je na vrsti naš dnevni prostor.

Naše potrebe so bile naslednje:
– kavč se mora raztegniti v UDOBNO posteljo, če vsebuje prostor za shranjevanje je +
– miza mora nujno imeti čimveč prostora za shranjevanje
– preproga (ki je zaenkrat še ni, hihi)

OBVEZNO sem želela (in še zdaj mi je žal, da nisem našla tako velikega kavča), da je hrbtišče kavča pri steni in ne pri oknih. Ker nikjer ni bilo takšne dimenzije, za naročilo sedežne izdelane po meri, pa po pravici nisem želela “razkirat” denarja, poleg tega bi nanjo čakala vsaj 8 tednov, mi pa smo pohištvo potrebovali prej, sem zamižala na eno oko in pristala na takšno postavitev. Priznam, še zdaj mi je žal! Po drugi strani pa mi ustreza pogled na prazno steno, kamor bomo montirali TV sprejemnik – ko bodo naši polnozaposleni mojstri našli kaj časa. Priznam, da tu in tam kdaj pogrešam kakšno sproščujočo oddajo… Če sploh je? 🙂

V trgovino sem se odpravila trdno prepričana, da bo tudi sedežna garnitura v beli barvi, tako, kot ves preostali del pohištva. Takoj, ko sem zagledala tole sedežno, pa sem jo želela imeti. Ta sedežna je tudi razlog, da sem spregledala mere, ki so bile prevelike za načrtovano postavitev. Meni je enostavno WAW! Poleg tega pa se ne vidi vsaka malenkost, kar je pri majhnem otroku zagotovo velik +! Obožujem jo, ker je material odličen za čiščenje! Krpo zmočiš, ožameš in obrišeš… In sedežna garnitura je kot nova! Kaj me je najbolj pritegnilo? Dekorativne blazine… Nekoč bom obiskala vse navedene kraje… Upam :).

Ne, saj imam res rada dekor, po pravici povedano sem nora nanj, a pri opremljanju sem v prvi vrsti gledala na uporabnost, saj naše stanovanje meri slabih 40 kvadratnih metrov. Torej kavč se expresno raztegne v udobno posteljo za 2, kjer kraljujeva z možem (preden sine začne hrepeneti po maminem objemu 🙂 ), poleg tega pa ima ogroooooomen prostor za shranjevanje. Notri imava shranjeno vso rezervno posteljnino ter vzglavnike in odeje. Res je uporaben in super!

Piko na i pa je dodala klubska miza, ki je v bistvu ena mala omarica. Praktična in prostorna. Vanjo se je zaljubil celo mož. In to na prvi pogled! Nisem mislila, da je to sploh mogoče! Omogoča nama shranjevanje vseh najbolj priročnih stvari, ki jih potrebujeva večkrat dnevno, ter podstavke za kozarce in podobno, kar potrebujemo, ko nas obiščejo naši bližnji ali prijatelji. Res TOP miza!

V tem delu stanovanja se sicer relativno malo zadržujemo, saj večino časa preživimo na tleh. Velikokrat se šalim, da nam nebi bilo potrebno nabaviti niti enega stola, kaj šele sedežne, saj nas večinoma ni tam. Razen zvečer z možem ne sediva na tleh in ne bereva pravljic. Rajši se objameva in pogovarjava o tem, kako pravljico začarati v naši družini <3!